ROMÂNIA BREAKING NEWS

Surprize… surprize! Rusia în spatele finanțării unor partide europene? Obiectiv: DEZBINAREA UE!

Surprize… surprize! Rusia în spatele finanțării unor partide europene? Obiectiv: DEZBINAREA UE!

Serviciile secrete din SUA vor demara o anchetă cu privire la modul în care Kremlinul a infiltrat unele partide din Europa și le finanțează pe ascuns, în ultimii 10 ani, informează caleaeuropeană.ro citată de romaniabreakingnews.ro James Clapper, directorul Comunității Naționale de Informații a SUA a fost însărcinat de Congres în acest sens, conform unei exclusivități The Telegraph, notează gandul.info. Ancheta vizează finanțarea din partea Rusiei a unor partide din Franța, Olanda, Ungaria, Austria sau Cehia.

Ancheta demarată de serviciile secrete ale SUA cu privire la finanțarea clandestină a Rusiei pentru partide politice din Europa reflectă îngrijorarea SUA față de încercările Moscovei de a exploata lipsa de unitate a Europei, cu scopul de a submina NATO, de a bloca programele de apărare antirachetă și de a elimina sancțiunile impuse de Occident Rusiei, după anexarea Crimeei, arată The Telegraph, care a consultat un dosar cu privire la anchetă.

„Este cu adevărat un nou Război Rece. Vedem În UE dovezi alarmante ale eforturilor Rusiei de a desface cusăturile unității europene, pe o întreagă gamă de subiecte strategice vitale”, a declarat o sursă din guvernul britanic, pentru aceeași publicație.

Ancheta SUA a identificat operațiuni de influență ale Rusiei care se desfășoară în Franța, Olanda, Ungaria, Austria și Cehia – care a fost identificată de agenții ruși ca punct de intrare în zona Schengen.

Serviciile americane vor ancheta dacă serviciile secrete rusești finanțează partide și fundații, cu intenția de a „submina coeziunea politică”, de a crea agitație împotriva scutului antirachetă al NATO și de a submina încercările de a găsi alternative la energia rusească.

Oficialii nu au arătat care sunt partidele suspectate de finanțarea Rusiei, însă printre ele probabil se numără Jobbik din Ungaria, Zorii Aurii din Grecia, Liga Nordului din Italia și Frontul Național din Franța, care a primit un împrumut de 9 milioane de euro de la o bancă rusească, în 2014.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: