ROMÂNIA BREAKING NEWS

Documentarul „Vasile Tărâțeanu – Arcașul neamului românesc din nordul Bucovinei” va fi lansat și la București

Documentarul „Vasile Tărâțeanu – Arcașul neamului românesc din nordul Bucovinei” va fi lansat și la București

Fundația Culturală de Binefacere  „Casa Limbii Române”  din Cernăuți Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina vor prezenta în premieră la București, duminică 26 noiembrie 2023, documentarul „Vasile Tărâțeanu – Arcașul neamului românesc din nordul Bucovinei”.  Proiecția filmului va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului la ora 11:00. Potrivit  comunicatului de presă trimis dat de organizatori, intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Cinema Muzeul Tăranului,  Muzeul Național al Țăranului Român și cu sprijinul Departamentului Românilor de pretutindeni din cadrul Guvernului României.

Potrivit Bucpress, Vasile Tărâțeanu,, marele poet al Bucovinei, a înscris o pagină de neuitat în istoria neamului. A fost un luptător și un apărător înverșunat al drepturilor românilor din Ucraina. A  promovat pe parcursul vieții  limba și cultura neamului, credința străbună. Odată cu plecarea lui la cele veșnice, a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut.

Filmul documntar a fost realizat de fiica Ana-Cristina Tărâțeanu, prin intermediul Fundației de binefacere „Casa Limbii Române” din Cernăuți  cu sprijinul Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni și a fost prezenat în premieră la Cernăuți. Fiica Ana-Cristina Tărâțeanu a adunat gânduri și impresii, amintiri dintre  cele mai frumoase de la oamenii Bucovinei, de la cei care l-au cunoscut și au fost mereu alături de poetul și academicianul Vasile Tărâțeanu.

Video de la lansarea la Cernăuți

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: