ROMÂNIA BREAKING NEWS

Proiectul Tradiții de Crăciun al Asociației Omis – 2023

Proiectul Tradiții de Crăciun al Asociației Omis – 2023

12 decembrie 2023,

10 copii, ai Grupului folcloric OMIS, vor beneficia gratuit de noi costume tradiționale

 10 copii ai Grupului folcloric OMIS, copii talentați ai orașului Pantelimon, vor beneficia de noi costume tradiționale pe care le vor utiliza în prestațiile scenice, apariții în videoclipuri și participarea la diverse competiții.

Proiectul „Tradiții de Crăciun”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow este un demers cultural prin care Asociația Omis își propune să promoveze muzică tradițională românească specifică perioadei de Crăciun, și să încurajeze copiii pasionați de folclor și tradițiile românești să participe în activități muzicale ce susțin muzică tradițională.

Un element deosebit al proiectului constă în realizarea unui videoclip dedicat unui colind tradițional, care va îmbogăți repertoriul Grupului folcloric OMIS. Acest material video va fi creat cu atenție la detalii și va reflecta autenticitatea și frumusețea tradițiilor românești de Crăciun. Asociația Omis dorește ca acest videoclip să devină o sursă de bucurie și inspirație pentru toți cei ce împărtășesc iubirea pentru muzica tradițională românească.

Asociația este entuziasmată să aducă o contribuție semnificativă la păstrarea și promovarea valorilor culturale românești, iar proiectul „Tradiții de Crăciun” este o modalitate concretă prin care Asociația OMIS își manifestă angajamentul față de susținerea și încurajarea tinerelor talente în domeniul folclorului românesc.

Datorită voluntarilor proveniți din diferite zone, proiectul se va desfășura în municipiul București, orașul Pantelimon și alte localități din apropiere.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Asociația Omis este o organizație non-guvernamentală cu misiunea de a îmbunătăți accesul la educație pentru copiii din medii defavorizate, de a oferi suport tinerilor din centrele de plasament și de a sprijini integrarea copiilor cu dizabilități în societate. Cu un angajament puternic față de echitatea educațională, organizația Omis dezvoltă programe și proiecte menite să ofere resurse, instruire și susținere emoțională copiilor aflați în situații vulnerabile.

 

Contact

Lorena Toropoc

Președinte

Telefon 0763.199.972

E-mail contact@omis.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: