ROMÂNIA BREAKING NEWS

Home Despre noi

Despre noi

Despre ROMANIA BRAKING NEWS – RBN Press

La data de 8 septembrie 2012 ne-am lansat în spațiul media online sub denumirea de Romania Breaking News Press – RBN Press, ca expresie a unui grup de inițiativă dedicat promovării în mass-media a realităților despre problematica românilor de pretutindeni, dar și a apărării, susținerii şi promovării în mediul online, a istoriei, valorilor culturale, drepturilor și intereselor românilor din orice timp și spațiu.

Portalul de presă a funcționat în perioada 2012-2014 pe adresă web – rbnpress.info Ulterior după rebranduirea din luna ianuarie 2015, s-a repornit portalul cu o nouă adresă web – romaniabreakingnews.ro

Dedicând atenție universului și problemelor existenţiale ale neamului românesc, de oriunde ar fi el cu traiul şi existența, în mod special din Transnistria, spațiul R. Moldova, Nordul Bucovinei și Sudul Basarabei (Ucraina), Timoc și Voievodina (Serbia) sau alte meleaguri, ne-am axat pe subiecte și materiale inedite, din cultură, istorie, geopolitică, investigații, etc. Care, evident, au legătură cu România şi neamul românesc, subiecte foarte puțin cunoscute (unele chiar deloc), care au fost (poate), în mod voit ocolite de mass-media sau alte medii politice, științifice, etc.

Am acordat şi vom acorda o atenție deosebită în paginile romaniabreakingnews.ro, capcanelor, provocărilor, amenințărilor și agresiunilor de orice natură, la adresa României și a românilor în general, precum și abuzurilor, presiunilor și discriminărilor la care sunt supuși românii din diaspora sau deznaţionalizărilor forțate și opresiunilor crunte la care sunt supuși românii din teritoriile istorice românești aflate în componența altor state.

ROMÂNIA BREAKING NEWS – RBN Press, se dorește a fi totodată o punte, un canal media între toate comunitățile de români și România, pentru că numai (re) cunoscându-ne între noi și știind unii despre alții (cei din țară, diaspora și comunitățile istorice, vom deveni mai puternici și vom fi în măsură să ne promovăm și să ne apărăm valorile și drepturile, să ne construim idealul național și conștiința de neam, să conștientizăm și să fim actualizați despre situația tuturor celor care aparțin spațiului istoric al filonului lingvistic și cultural românesc, din absolut toate domeniile de interes.

*Definim „spațiu istoric al filonului lingvistic și cultural românesc”, ca fiind cel în care s-au născut și trăiesc, cei care se numesc ca armâni, armânji, aromâni, basarabeni, bucovineni, cuțovlahi, daco-români, fărșeroți, herțeni, istro-români, latini dunăreni, macedoromâni, macedo-români, maramureșeni, megleniți, megleno-români, moldoveni, moldovlahi, rrămâni, rumâni, valahi, vlahi, vlasi, volohi, macedo-armânji, care sunt români recunoscuți ca aparținând de marea familie a Poporului Român, încă din luna mai 2013, conform recunoașterii și drepturilor ce decurg din Articolul 1, alineatul (1) din Legea nr. 299 adoptată de Parlamentul României.

Plecând de la principiul – „lucrurile nu sunt perfecte, dar sunt perfectibile”, ne vom strădui să ridicăm ștacheta calității conținutului și a prezentării.

R.B.N. Press este mai mult decât un simplu portal de presă, este o atitudine, este o stare de spirit de abordare și orientare în mass-media de limbă română.

Azi, toţi cei ce fac parte din acest proiect sunt în prezent activişti implicaţi în mod voluntar şi al căror unic beneficiu este bucuria şi satisfacţia de a contribui la formarea şi conturarea unei surse accesibile de informare şi mediatizare a adevăratelor ştiri, informaţii, evenimente şi subiecte, care de obicei sunt trecute cu vederea sau prezentate mai mult schematic şi incomplet de trusturile media aservite unor interese cu totul străine de interesul național.

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: