ROMÂNIA BREAKING NEWS

BÂSTROE – UN SCANDAL ANUNȚAT

BÂSTROE – UN SCANDAL ANUNȚAT

Viorel LUCACI – 20 februarie 2023 //  Pe 16 februarie, ministrul transporturilor și infrastructurii afirma că ucrainenii au început dragarea canalului Bâstroe, cerând ministerelor de externe și mediului să vină cu o poziție în cel mai scurt timp. Această poziție nu a întârziat să apară.

Începea altfel un scandal anunțat româno-ucrainean care nu putea să pice decât bine Moscovei. O dispută veche, dar ale cărei date de context s-au schimbat radical. Acest lucru trebuie să îl înțelegem. Datele problemei – unui același scandal – s-au schimbat radical începând cu 24 februarie 2022.

Susținând în mod sumat Ucraina în acest conflict, România a intrat într-o ecuație strategică deosebit de complexă, dincolo de oportunitatea sa.  O ecuație care abia acum observăm că ne-au redus – cel puțin pe termen scurt – unele grade de libertate pe linia relației cu Kievul.  Să o spunem pe bune: atât SUA cât și majoritatea statelor membre UE ne vor sugera la un moment dat „să o lăsăm mai moale” cu problema Bâstroe și cu Insula Șerpilor. O complicație diplomatică și strategică din care Bucureștiul va ieși foarte greu. Vom căuta peste un timp avantajele implicării noastre, iar acestea nu vor apare decât dacă Ucraina va învinge Rusia pe teritoriul său.

În ceea ce privește Ucraina, statutul său, relațiile externe și conduita strategică, nimic nu va mai fi ca înainte de 24 februarie 2022. Fără posibilitatea efectuării unui comerț pe Dunăre, ucrainenii sunt în pom. Deoarece comerțul lor la Marea Neagră este compromis, tot arealul maritim din regiunea Odessa fiind minat. Cred că timp de cel puțin cinci ani, nimeni nu va putea demina complet acest areal. În plus, orice navă ucraineană ar pleca în prezent din Odessa, ar risca enorm să fie torpilată sau bombardată direct de ruși. Există suficiente semnale că acest conflict nu se va încheia anul acesta.

Ce ar trebui sa facă Bucureștiul pe problema Deltei Dunării?

Ar trebui să acceseze cât mai rapid fonduri europene pentru ca această conectare fluvială Odessa – Galați – Constanța să poată fi realizată cât mai repede și cât mai eficient, cu o infrastructură portuară modernă. O infrastructură care să afecteze cât mai puțin mediul, dar care să permită în același timp trecerea navelor de mare tonaj. Nevoia de capacitate de transport este urgentă.

Vor exista eforturi de a fi tăiată Novorosia în două în martie, însă nu se știe exact dacă se va și reuși. Trebuie să ne gândim și la românii din Sudul Basarabiei care sunt într-o situație critică, aceștia fiind lipsiți de alimente și de comerț. Având în vedere că este un mare producător de cereale, fără posibilitatea de export pe apă Ucraina pur și simplu nu va fi validă, în situația dată de după încheierea conflictului. De aceea, nu este vina directă a ucrainenilor pentru demararea operațiunii de dragare. Este tot vina rușilor. Indirect. Desigur, ecologiștii atât ruși cât si români vor sări iar, ca și la Pungești.

În orice caz, avem o ocazie istorică prin care să îi avem pe ucraineni la mâna noastră, tot proiectul lor de țară – aproape fără ieșire la Marea Neagră datorită Novorosiei – trecând practic prin porturile românești.

Să întrebăm sincer ecologiștii: era mai bine și mai sigur pentru mediul din Deltă dacă Ucraina ar fi căzut iar cei care ar fi făcut lucrări la Dunăre ar fi fost rușii? Nu! Să ne rugăm să nu ajungă să facă rușii „lucrări” la Dunăre, că altfel… o parte din noi ne mutăm în Ardeal.

Singura direcție eficientă și rapidă pentru ucraineni de a-și exporta produsele agricole și industriale o constituie linia Galați – Constanța, prin porturile românești. Cu șalupe mici sau cu scutere de apă nu o pot face. Apare astfel o ocazie uriașă de a consolida relația cu Ucraina, dincolo de a fi parte a sprijinului occidental în fața agresiunii rusești.

De cealaltă parte a orizontului de observație asupra conflictului ruso-ucrainean putem observa o nuanță care a fost trecută cu vederea de media occidentală.

Occidentul, Europa în principal, nu își dorește o victorie rapidă și evidentă pe teren a Ucrainei împotriva Rusiei. De ce?

Rațiunile aflate în spatele acestei lipse de apetit pentru o victorie ucraineană sunt ceva mai greu de înțeles și nu fac obiectul acestui text.

Cert este că se încearcă o occidentalizare a Ucrainei. Un proces de dobândire a independenței. Abia acum se formează statul ucrainean cu adevărat, pe ceea ce a fost ceva oarecum artificial anterior. Acesta este războiul de independență al ucrainenilor, așa cum au avut și românii la finalul secolului XIX, când au ieșit de sub influențele greacă și turcă (fanariot și otoman).

Legat de Dunăre, contextul ne oferă o ocazie optimă să realizăm dragarea Dunării așa cum trebuie, împreună cu ucrainenii, bulgarii și sârbii și să putem astfel transporta marfă cu nave de mare capacitate până în Germania. O altă ocazie uriașă este aceea de a reabilita magistralele feroviare 500, 600 și 700 pentru a veni cu o capacitate și mai mare de preluare a traficului între Ucraina și restul lumii via teritoriul României și portul Constanța.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: