ROMÂNIA BREAKING NEWS

Marele economist şi om politic ţărănist Virgil Madgearu, „Imnurile României”, Basarabia, evenimentele din Decembrie 1989 și alte subiecte de interes, într-un nou episod „Un Veac de la Marea Unire”

Marele economist şi om politic ţărănist Virgil Madgearu, „Imnurile României”, Basarabia, evenimentele din Decembrie 1989 și alte subiecte de interes, într-un nou episod „Un Veac de la Marea Unire”

În această ediţie puteţi urmări evocarea personalităţii marelui economist şi om politic ţărănist Virgil Madgearu, filmul documentar„Imnurile României” şi un Dialog Esenţial cu Dl. Prof. Univ. Dr. Ion Calafeteanu despre bolşevici, Basarabia, evenimentele din Decembrie 1989 şi alte subiecte interesante. Vă doresc vizionare plăcută!

Alba Catrinel Popescu realizator „Un Veac de la Marea Unire”.

Virgil Madgearu, pe numele său complet: Virgil Traian N. Madgearu, s-a născut la 14 decembrie 1887, la Galați. A fost un economist român, sociolog, și politician de stânga, membru proeminent și principal teoretician al Partidului Țărănesc și al succesorului său, Partidul Național Țărănesc (PNȚ). A avut o importantă activitate ca eseist și jurnalist și s-a aflat pentru o lungă perioadă de timp în conducerea editorială a influentei reviste Viața Românească. A fost teoreticianul care a fundamentat doctrina politică a curentului țărănist. A fost ales membru post-mortem al Academiei Române. În 1940, a fost asasinat de un comando legionar care l-a pedepsit pentru pozițiile sale net antifasciste.

Prezentul episod „Un Veac de la Marea Unire” este o emisiune în continuarea seriilor realizate de Dr. Alba Catrinel POPESCU:

(10) Video: Despre generalul erou Ioan Dragalina, dreptul la autodeterminare al popoarelor si despre suveranitate într-un nou episod „Un Veac de la Marea Unire”

(9) De Ziua Națională un omagiu dedicat „puilor de lei” în emisiunea „Un Veac de la Marea Unire”

(8) Video: Despre apărarea identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale cu Acad. Gheorghe Păun, Armistiţiului de la Focşani și Calea Învingătorilor într-un nou episod „Un veac de la Marea Unire”

(7) Video: Andrei Mureșanu („Deșteaptă-te române…”), Carol Pop de Szatmary – pionierul jurnalismului de razboi și Ambasadorul Dumitru Preda în lecția de istorie – Un Veac de la Marea Unire

(6) Tratatul de la Trianon, relaţiile româno-ungare și Ideologului Marii Uniri, cărturarul şi omul de stat Vasile Goldis în cea de a șasea ediție a emisiunii „Un Veac de la Marea Unire”

(5) UN VEAC DE LA MAREA UNIRE – Prinţul Barbu Ştirbei, eminenţa cenuşie a primei jumătăţi de secol XX românesc, cinematografia de război și Ambasador Ion M. Anghel, părintele dreptului consular şi diplomatic românesc

(4) Personalitatea G-ral. Ioan Emanoil Florescu, despre mercenari versus militari, patriotism și profilul psihologic al ofiţerului de informaţii cu G-ral. Gheorghe Savu, de Ziua Armatei Române în emisiunea „UN VEAC DE LA MAREA UNIRE”

(3) Inocenţiu Micu Klein, întemeietorul gândirii politice românești moderne, tradiție și identitate națională în partea a III-a a emisiunii „UN VEAC DE LA MAREA UNIRE”

(2) Emisiunea „UN VEAC DE LA MAREA UNIRE” continuă cu Academicianul Victor Spinei despre nevoia educației în scop identitar, cu Ciprian Porumbescu și cu „Mărăști o promisiune onorata”

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: