ROMÂNIA BREAKING NEWS

75% dintre români sunt de acord cu Unirea Republicii Moldova cu România

Trei sferturi dintre români se declară de acord cu unirea Republicii Moldova cu România. În timp ce o treime dintre participanții la studiu cred însă că majoritatea cetățenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea țării lor cu România.

Potrivit unui sondaj IRES, realizat pe 29 noiembrie 2013, 75% dintre români sunt pro Unirea României cu Republica Moldova.

64% dintre respondenți au auzit despre declarațiile președintelui Traian Băsescu potrivit cărora: următorul proiect politic pentru România, după NATO și UE este unirea cu Republica Moldova.

63% dintre participanții la sondaj au o părere bună și foarte bună  despre această declarație, în timp ce 20% au o părere proastă și foarte  proastă.

Peste 70% dintre respondenți sunt de acord cu declarația Președintelui României conform căreia ”acum e oportun să o spunem, avem acest obiectiv, dacă  vor vrea moldovenii, am spus-o la Chișinău. Sunt convins că dacă la Chișinău va exista un interes unionist,  România va spune da”.

Chestionarul a fost realizat în ziua în care Republica Moldova a făcut primul pas spre Uniunea Europeană, semnând la Vilnius, în Lituania, la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, Lituania, Acordul de Asociere și pe cel de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

După summit, premierul moldovean, Iurie Leancă, întrebat corespondentul RIA Novosti, dacă este posibilă o unificare politică a celor două state, Leancă a răspuns: Nu, pentru că noi ne fixăm obiective concrete în ceea ce privește aderarea Moldovei la UE. Când vom fi membru al UE, vom face parte dintr-un spațiu economic și comercial comun. Nu vor exista frontiere interne. Acesta este obiectivul pe care îl urmărim.

exclusivnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

  • Doru Dascalu spune:

    Batem apa în piuă ca să avem ce vorbi. Care e şmecheria că românii sunt în UE?! Nici una. faptul că poţi călători în toată Europa sau să munceşti acolo nu e nici o şmecherie. Atât timp cât o soluţie socio-economică are efecte la mai puţin de 10% din populaţia unei naţiuni, este o frecţie la un picior de lemn. Se uneşte Moldova cu România. Şi care e avantajul pentru majoritatea moldovenilor care nu au strictul necesar şi se chinuie de pe o zi pe alta că pot merge la Bucureşti, Cluj, Braşov sau unde doresc?! Pentru asta mai trebuiesc şi nişte resurse financiare. Politicienii ăştia români de căcat nu reuşesc să urnească România spre o altă cale mai benefică pentru cetăţenii ei. Dar când ţara va fi mai mare?! Se va alege praful de toate. Când mafia finanţistă mondială lucrează la globalizare, adică prea puţin le pasă de opinia maselor populare, noi o frecăm pe dudă cu unirea. În loc să ne axăm pe eliminarea din viaţa politică a politicienilor de căcat. Dar cei de sorginte română sunt identici. Adică nu au citit pe Dumas cu cei trei muşchetari care aveau un motto: Toţi pentru unul şi unul pentru toţi. Românii au motto-ul lor: Toţi pentru nici unul şi fiecare pentru el. Nu au reuşit comuniştii cu securitatea să dezbine pe români cum au reuşit capitaliştii ăştia de cacao să o facă, păcălind vitele cu o mână de fân. Adică cu banii. Să ajungi să te închini exact la ochiul dracului şi să ai un singur scop în viaţă, doar de a face bani, fără să-ţi pese de semenul de lângă tine, este exact genul de turmă de care are nevoie capitalismul.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: