ROMÂNIA BREAKING NEWS

DE AZI 1 DECEMBRIE 2013 TVR EMITE OFICIAL IN R. MOLDOVA

TVR1

Dupa un un număr de  7 ani de întrerupere, TVR 1 a început să  emită din nou la Chișinău, pentru românii din Republica Moldova, azi 1 Decembrie 2012, la ora 7,00. S-a format o redacție specială care va ocupa de emisiunile informative, culturale și istorice. Azi la emisiunea inaugurală au fost invitați și au facut declarații. domnul Gheorghe Duca -Președintele Academiei R.Moldova, domnul Valeriu Matei – Președintele ICR Chișinău, precum și  Ambasadorul României la Chișinău -Excelența Sa Marius Lazurcă.

Pentru foarte multă lume, revenirea TVR-ului a fost un prilej de sărbătoare.

Diana Cucoara, 26 ani, Chișinău. „Eu am crescut cu emisiunile de la TVR1, iar copilăria mea este strâns legată de ele. Un sincer mulțumesc autorităților române că au hotărât să readucă televiziunea copilăriei la mine acasă”.

Ana Perciune, 22 ani, Rezina. „TVR este unicul post din România care nu s-a tabloidizat, iar acest lucru îi oferă o notă enormă de credibilitate. Sunt enorm de fericită că voi putea urmări emisiunile „Profesioniștii”, „Garantat sută la sută” și chiar acea Teleenciclopedie”, fără a fi cenzurată de cineva”.

Valeriu Oglindă, 24 ani, Leova. „Noi cei care locuim pe malul Prutului aveam acces la TVR-ul original. Dar sunt enorm de bucuros că toată Moldova va avea acces la programe de bună calitate, știri echidistante, mai mare unire decât asta nu cred mai există până acum”.

Vera Nicolăescu, 62 ani, Strășeni. „Țin minte cum sâmbăta mergea numai desene animate, iar eu lăsam nepoții în casă și îmi căutam de lucru prin curte. Pe vremea noastră TVR-ul era interzis dar noi tot îl recepționam datorită antenelor învelite cu sârmă din cupru, dar acum ele este accesibil, dar cineva ni l-a furat. Mă bucur pentru această revenire și să fie într-un ceas bun”.

Menționăm că TVR 1 a dispărut din Republica Moldova în anul 2007, atunci Consiliul Coordonator al Audiovizualului oferindu-i licență postului de televiziune 2plus, care retransmitea postul Antena 1. Din 2010 2 plus a început să retransmită TVR, însă doar 65% dintre emisiuni, iar o parte din ele fiind difuzate în R. Moldova, mult mai târziu de la data difuzării în România. TVR va fi disponibil prin toate rețelele de cablu din Moldova, în mod obligatoriu.

Surse:  R.B.N.Press și Timpul.md

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: