ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Un coșmar pentru Rusia! Polonia primește 250 de tancuri M1 Abrams și urmează achiziția de elicoptere de atac AH-64 Apache

Video: Un coșmar pentru Rusia! Polonia primește 250 de tancuri M1 Abrams și urmează achiziția de elicoptere de atac AH-64 Apache

Polonia a devenit pivotul apărării estice a NATO. Recunoscându-și poziția geostrategică importantă, SUA au desfășurat forțe semnificative în acea țară, inclusiv o echipă de luptă a brigadei blindate (ABCT) desfășurată prin rotație și echipamentul prepoziționat pentru un al doilea ABCT. (Armored Brigade Combat Team – ABCT) 

Achiziția a sute de tancuri Abrams este mai mult decât o simpl[ modernizare a armatei poloneze. Este vorba despre îmbunătățirea interoperabilității și susținerii forțelor NATO. Forțele blindate poloneze și ABCT-urile americane desfășurate în acea țară vor putea acum să coopereze mai strâns. Polonia și-a dezvoltatat capacitatea tehnică și industrială de a suporta mentenanța tancurilor M1  Abrams.

După tancul Abrams, Polonia va cumpăra 96 de elicoptere de atac AH-64 Apache din SUA

Ministerul polonez al Apărării Naționale a cerut guvernului SUA, aprobarea achiziției de  96 de elicoptere de atac Boeing AH-64E Apache, pentru forțele armate ale Poloniei. Viceprim-ministrul și ministrul polonez al Apărării Mariusz Błaszczak a dezvăluit achiziția planificată în urma unei întâlniri cu omologul său american, secretarul Apărării Lloyd Austin, pe 8 septembrie la Ramstein, Germania.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: