ROMÂNIA BREAKING NEWS

Serviciile rusești si iredentismul maghiar împreună pentru destabilizarea României ca pivot NATO la Marea Neagră?

Iredentismul maghiar – foto: roncea.ro

În urma incidentelor de la Târgu Mureș, unde 4000 de persoane au manifestat luni cerând autonomia așa-zisului “Ținut Secuiesc” și unde reprezentanții formațiunilor extremiste maghiare Jobbik, PPMT și Partidului Civic Maghiar s-au dedat la violențe împotriva forțelor de ordine ale statului, am solicitat d-lui Florin Dobrescu, președintele executiv al Partidului “Totul pentru Țară”, câteva declarații referitoare la aceste evenimente.

“Ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureș nu este întâmplător și trebuie pus în legătură cu ceea ce se petrece zilele astea în Crimeea.

Să nu uităm că în urmă cu câțiva ani, ca reacție la problema Kosovo, Putin promitea Europei o amplificare a problemelor interetnice cu caracter secesionist, amenințând direct România cu destabilizarea situației din Transilvania. Ceea ce s-a și întâmplat cu consecvență în ultimii ani.

A devenit deja o tradiție ca Moscova să uzeze de revizionismul maghiar din Ardeal atunci când vrea să contracareze situațiile defavorabile Rusiei.

În martie 1990, evenimentele de la Târgu Mureș au fost montate de cei 30000 de agenți sovietici rămași pe teritoriul țării noastre din decembrie 1989.

A fost o contracarare a curentului unionist care cuprinsese ambele maluri ale Prutului. Prin incidentele sângeroase de la Târgu Mureș, au întors privirile românilor dinspre Basarabia înspre riscul unei secesiuni în Ardeal. Tipic KGB-ist.

Din păcate, vectorul rusesc acționează de mult în tandem cu spionajul maghiar. Există tradiții încă din 1918,  când Ungaria devenise bolșevică și urma să își unească forțele cu ale Rusiei bolșevice dar armata română bravă a reușit să curme  aventura comunistă din inima Europei. E firesc, obiectivele sunt comune: dezmembrarea României, dezordine socială, mutaraea atenției mediei mondiale de la criza din Crimeea spre un ipotetic război interetnic în inima Europei și a flancului NATO și toate astea exact în timpul desfășurării militare a foțelor NATO în Marea Neagră, România, Polonia și Țările Baltice .

Nu este de mirare că incidentele din zilele acestea de la Târgu Mureș, nu au întrunit decât 4000 de dezaxați, într-un centru dominat net de etnici maghiari. Se pare că deocamdată agentura rusească nu are succes la populația locală. Dar situația ar putea degenera.

Dar modul lor de acțiune este specific acțiunilor regizate. Totul a fost provocat cu minuțiozitate. Depășirea timpului autorizat al manifestării, scandările antiromânești, insultele la adresa noastră, atacarea autorităților statului român… Ei vor să obțină o scânteie care să declanșeze dezastrul.

Destabilizarea României, ca pivot al acțiunilor NATO din Marea Neagră, este esențială pentru ei. Și din nou interesele Moscovei se întîlnesc cu ale Budapestei aici, pe teritoriul nostru!

Nu este exclus ca în același timp să declanșeze provocări și în Basarabia, în enclava transnistreană.

Românii din România cât și cei din Basarabia, trebuie să fie conștienți de acest scenariu și să nu se lase provocați!

„Oricum, autoritățile statului trebuie să intervină. Acum cu atât mai mult, cu cât în apropierea frontierelor noastre există un focar de conflict. De aceea, noi vom sesiza oficial atât procuratura, cât și serviciile secrete, și vom face presiuni asupra acestora pentru reținerea și anchetarea acestor agenți ai intereselor antiromânești. Cine nu acționează acum împotriva destabilizatorilor, acționează chiar inconștient împotriva statului român”

…a declarat Florin Dobrescu, președintele executiv al Partidului “Totul pentru Țară”.

SCRISOARE DESCHISĂ cu privire la pericolul iredentismul maghiar, semnată de un grup de ofițeri în rezervă din garnizoana Bistrița

Primului ministru al Guvernului Romaniei, Presedintelui Partidului Conservator, Presedintelui Partidului Social Democrat, Presedintelui Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Presedintelui Partidului National Liberal,

In virtutea Constitutiei Romaniei privind dreptul la opinie, dorim sa atragem atentia, atat Primului ministru al Guvernului Romaniei, cat si presedintelui Partidului National Liberal: oamenii au votat U.S.L.-ul cu majoritatea zdrobitoare de 70%, un vot decisiv impotriva regimului Basescu, dar si impotriva celor care au sustinut cu inversunare acest regim dictatorial, antiromanesc. Este vorba de Partidul Democrat Liberal, dar si de UDMR, care, chiar daca legal, nu este partid, se comporta ca atare.

Nu putem uita ca UDMR-ul a fost la guvernare mai mult de 20 de ani.

Cu ce a contribuit aceasta grupare ilegala, (ca partid politic), la dezvoltarea economica si sociala a Romaniei ?

Nu a interesat-o decat obtinerea de privilegii, nu atat pentru maghiarii din Romania, cat pentru ei personal. Uitati-va ce averi formidabile au dobandit conducatorii udemeristi chiar in detrimentul propriilor concetateni ! Folosind lozinci iredentiste, antiromanesti, amenintand pe maghiarii corecti si cinstiti, si-au cladit propriile fiefuri in care taie si spanzura fara nici o frica. Ba, mai mult, si-au vandut voturile celor care au dat mai mult.
Sprijiniti puternic, chiar si financiar, de un stat care numai prieten nu ne este, dar si de unii tradatori politicieni romani, UDMR-ul doreste sa ajunga, din nou, la putere, asa cum a fost o perioada foarte mare de timp.
Domnule Prim ministru, domnilor presedinti ai partidelor din arcul guvernamental, argumentele dumneavoastra ca numai asa asigurati stabilitatea politica in Romania, sunt false.
Daca sustineti ca doriti stabilitate politica, va adresam urmatoarele intrebari la care asteptam raspuns:
– de ce nu ati respectat acordul incheiat in cadrul USL, acord pentru care majoritatea covarsitoare a romanilor si-a dat acceptul ?
– de ce nu ati acceptat solicitarile PNL care, in nici un caz, nu erau adresate impotriva intereselor nationale ?
– de ce acceptati conditiile injositoare pentru noi, ca romani, impuse de o grupare care nu are nici un drept legal de a participa la guvernarea tarii, intrucat este o grupare constituita pe criterii entice, nu pe criterii politice, conditii impuse de pe o pozitie de forta si de lipsa de respect fata de noi ca romani ?

– de ce doriti cu ardoare aducerea la guvernare a UDMR-lui atata timp cat aceasta grupare etnica nu a venit cu nici o propunere de dezvoltare economica a tarii, ci numai cu pretentii pentru satisfacerea intereselor proprii, care, in fond, urmaresc o separare de Romania ?
– cum ar reactiona guvernul american daca romanii din America ar solicita, prin analogie, toate contitiile puse de UDMR, pentru romanii care traiesc in America ?
– de ce in toate tarile Europei conditia esentiala pentru a trai si munci acolo este de a vorbi limba tarii respective, noi nu suntem in Europa, pentru noi nu sunt valabile aceste reglementari ?

Prin demersurile dumneavoastra veti starni un val de nemultumiri, nu numai ale romanilor din Transilvania, ci si ale tuturor romanilor. Chiar doriti cu ardoare sau inconstienta, amplificarea unui focar care ar putea duce la o situatie exploziva ce ar putea scapa de sub control si care ar putea pune in pericol integritatea tarii ?
Sustinerea in Parlamentul Romaniei a unor legi care vor crea discriminari intre cetatenii acestei tari – Legea Statutului minoritatilor nationale, Legea educatiei si invatamantului, s.a.,- va determina un vot negativ adresat intregii clase politice, atat la alegerile europarlamentare, cat si la cele prezidentiale dar, mai ales, la alegerile care ar urma in 2016, sau in alegeri anticipate.

Atragem atentia ca gruparea iredentista din UDMR urmareste destrucurarea Romaniei si crearea Ungariei Mari, asa cum au declarat in nenumarate randuri reprezentantii lor.

Domnule prim ministru, va avertizam ca demersul dumneavoastra de a forma guvernul cu UDMR-ul va crea conditiile pentru destramarea tarii, si veti fi raspunzator in fata poporului roman pentru fapte de tradare nationala. O majoritate parlamentara se construieste prin sustinerea alegatorilor, nu prin aliante contra intereselor nationale, asa cum a procedat Presedintele Basescu si vedem acum ca procedati si dumneavoastra !

Un grup de ofițeri în rezervă din garnizoana Bistrița în numele cărora semnează:
Col.(rz) Ciama Lucian
Col.(rz) Ciobotaru Stefan
Col.(rz) Magerusan Vasile
Col.(rz) Suciu Nicolae
Col.(rz) Pop Nicolae
Col.(rz) Filip Dorin
Col.(rz) Mariesan Mircea
Col.(rz) Cotu Vasile
Col.(rz) Cordovan Ioan
Col.(rz ) Talos Maftei.

 

Video – Reactia lui Traian Basescu, dupa protestul din Targu Mures: „Cer public ca extremistii Jobbik sa aiba interdictie in Romania”

A venit timpul sa punem capat actiunilor Jobbik pe teritoriul Romaniei. Cer public Guvernului si Parlamentului Romaniei sa interzica acest partid in Romania. Este un partid extremist, cu interese marunte. Daca Ungaria nu-i poate pune sub control, macar pe teritoriul Romaniei nu au ce continua.

Voi avea o discutie extrem de aplicata cu ocazia primului CSAT, pentru ca libertatea, democratia, dreptul la libera exprimare nu merge pana la nivelul la care faci rau altora. Si guvernantilor de la Budapesta le este rusine cu ei. Comportamentul lor de la Targu Mures justifica interzicerea lor pe teritoriul Romaniei„, a spus Basescu.

Surse:stareanatiunii.com,buciumul.ro,stirileprotv.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.