ROMÂNIA BREAKING NEWS

URSS 1941, reînviat prin legi și execuții puse în aplicare de teroriștii proruși din Slaviansk

Cel puțin 3 persoane au fost executate de teroriști conform Decretului Sovietului Suprem al URSS privind impunerea Legii marțiale din 22 iunie 1941

În clădirea Serviciului regional de Securitate din Slaviansk, recucerită de trupele ucrainiene, au fost descoperite documente care dezvăluie că teroriștii proruși au semnat ordine de execuție în baza unei legi din perioada stalinistă. Cel puțin 3 bărbați au fost împușcați de un pluton de execuție, după ce au fost condamnați la moarte conform Decretului Sovietului Suprem al URSS privind impunerea Legii marțiale din 22 iunie 1941 (vezi documentele în facsimil, mai jos).

Ordinele au fost semnate de comandantul militar al separatiștilor, Igor Strelkov, un rus din Moscova al cărui nume real este Igor Girkin. Acesta pretinde că ar fi lucrat pentru Serviciul federal de securitate al Federației Ruse până în martie 2013.
Publicația The Kyiv Post, care a făcut aceste dezvăluiri, precizează că Strelkov nu a putut fi găsit pentru a comenta situația.
Unul dintre cei executați este Alexei Pichko, 30 de ani, din Slaviansk.

Vina acestuia ar fi fost că a furat 2 tricouri și o pereche de pantofi dintr-o locuință.

Alți doi bărbați, Dmitry “Bolgar” Slavov și Nikolai “Luka” Lukyanov, au fost executați sub acuzația că au răpit și torturat un locuitor din Slaviansk, în subsolul sediului SBU, fără aprobarea lui Igor Strelkov.

Sursa: Deschide.md