Igor Dodon este noul președinte al Republicii Moldova. După procesarea a peste 96% dintre procesele verbale, Igor Dodon este cotat cu mai mult de 55% – sau819 821 dintre voturi. Numărul voturilor rămase nenumărate este insuficient pentru ca Maia Sandu să poată schimba scorul electoral informează deschide.md citat de romaniabreakingnews.ro
Urmează ca Igor Dodon să își dea demisia din funcția de președinte al Partidului Socialiștilor și să-și dea demisia din funcția de deputat al Republicii Moldova.
Igor DodonÎntr-o conferință de presă susținută acum două ore, candidatul PSRM a îndemnat-o pe Maia Sandu să facă apel la calm în rândul cetățenilor.
Igor Dodon s-a născut pe 18 februarie 1975, Sadova, raionul Călărași. Este economist de meserie, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009. A îndeplinit funcția de prim-viceprim-ministru al Republicii Moldova din 2008 până în 2009 și ministru al economiei și comerțului din 2006 până în 2009. Este președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.
În paralel cu activitatea de bază, în perioada anilor 1997–2005, Igor Dodon lucrează în activitatea pedagogică. Astfel, el deține funcțiile de lector asistent la Academia de Studii Economice din Moldova (Catedra de Bănci și Burse de Valori), lector superior la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (Catedra de Bănci și Burse de Valori), Institutul Internațional de Management (Catedra de Finanțe) și Universitatea de Stat din Moldova. Igor Dodon este și membru al Comisiilor la examenul de licență în cadrul ULIM și IMI.
Pe 29 martie 2012, Igor Dodon a invitat partidele să inițieze un referendum de schimbare a drapelului național al Republicii Moldova (tricolorul), cu un steag bicolor roșu-albastru.
În noiembrie 2012 acesta publică pe contul său de Facebook o fotografie în care apare îmbrăcat în haine cu Drapelul Federației Ruse pe ele.
În noiembrie 2014 socialistul Valentin Crîlov l-a acuzat pe Igor Dodon că ar fi instrument al unor scenarii care pot provoca vărsare de sânge în Republica Moldova și în regiune și că a pus „Partidul Socialiștilor” în serviciul altei țări, transformându-se într-un instrument politic al acesteia, și atentează la stabilitatea, pacea și însăși existență Republicii Moldova și o face în baza resurselor financiare extraordinar de mari, proveniența cărora naște îndoieli rezonabile.