ROMÂNIA BREAKING NEWS

Gazprom începe exploatarea gazelor de șist în România! „Uniți salvăm…” mai trăiește? Pe americani i-am alungat, dar pe ruși?

Gazprom începe exploatarea gazelor de șist în România! „Uniți salvăm…” mai trăiește? Pe americani i-am alungat, dar pe ruși?

Președintele Consiliului Județean Bihor, Cornel Popa, a anunțat joi că în cursul zilei de miercuri a primit o delegație a companiei sârbești NIS Petroleum (controlată de GAZPROM), care l-au anunțat că, în calitate de deținători a două licențe de explorare-exploatare a gazelor în perimetrele Derna și Băile Felix, doresc să înceapă în ambele zone activitățile de explorare a gazelor de șist, scrie ebihoreanul.ro.

„Eu le-am spus încă de bun-venit că sunt într-un județ nu tocmai prietenos cu ei din acest punct de vedere”, afirmă Popa că le-a replicat oficialilor NIS Petroleum, sugerând că aceștia vor să extragă gaze de șist.

Popa a subliniat că „nu îndemn pe nimeni la acte reprobrabile, antisociale sau asociale”, adică nu instigă locuitorii din comunele cuprinse în cele două perimetre la revolte împotriva NIS Petroleum, dar consideră că activitatea acestei companii nu trebuie „să afecteze mediul și traiul oamenilor”.

Întrebat dacă reprezentanții NIS Petroleum i-au comunicat și data când va începe activitatea de explorare, Cornel Popa a spus că nu, dar a dat de înțeles că acest lucru s-ar putea întâmpla după Paște, pentru că „n-o să se apuce (n.r. – să foreze) taman de Florii”.

Sursa:flux24.ro prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: