ROMÂNIA BREAKING NEWS

SUA pune condiții Rusiei dacă vrea să fie în alianță de colaborare cu armata SUA împotriva Statului Islamic

SUA pune condiții Rusiei dacă vrea să fie în alianță de colaborare cu armata SUA împotriva Statului Islamic

Președintele american Barack Obama s-a oferit ca țara sa să colaboreze cu Rusia împotrivă Statului Islamic, însă cu o condiție. Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a spus că cea mai bună metodă de combatere a Statului Islamic este lupta coordonată alături de puterile occidentale, iar Rusia coordonează deja loviturile aeriene cu Franța.  Și, deși președintele Obama pare să fie de acord cu acest lucru, a spus că există totuși o condiție – Rusia trebuie întâi să ajute la încheierea războiului sirian, relatează CBS News.

La câteva zile după ce Rusia a lansat primul atac semnificativ împotriva bastionului Statului Islamic din Raqa, președintele Obama și-a extins o ofertă.

„Dacă reușim să ne înțelegem mai bine cu Rusia privind procesul de încheiere a războiului civil sirian, acest lucru în mod evident deschide mai multe oportunități de coordonare în ce privește ISIL”, a spus Obama, vorbim despre Statul Islamic.

Rusia a bombardat mai multe săptămâni pozițiile rebelilor sirieni, unii dintre ei susținuți de Statele Unite, care lupta pentru răsturnarea de la putere a președintelui Siriei, Bashar al Assad.

Acum, mai notează CBS News, Obama se bazează pe Vladimir Putin să ajute la încheierea unui armistițiu în Siria, care ar elimina astfel un refugiu al Statului Islamic.

Barack Obama și Vladimir Putin au purtat o discuție privată, duminică, în Antalya, la summit-ul G20, iar liderul de la Casa Alba a promis intensificarea eforturilor pentru anihilarea grupării jihadiste.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

One Comment

  • […]    Președintele american Barack Obama s-a oferit ca țara sa să colaboreze cu Rusia împotrivă Statului Islamic, însă cu o condiție. Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a spus că cea mai bună metodă de combatere a Statului Islamic este lupta coordonată alături de puterile occidentale, iar Rusia coordonează deja loviturile aeriene cu Franța.  Și, deși președintele Obama pare să fie de acord cu acest lucru, a spus că există totuși o condiție – Rusia trebuie întâi să ajute la încheierea războiului sirian, relatează CBS News. La câteva zile după ce Rusia a lansat primul atac semnificativ împotriva bastionului Statului Islamic din Raqa, președintele Obama și-a extins o ofertă, ne-au informat colegii noștri de la Romania Breaking News. […]

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: