ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova! Petru Bogatu despre cât de degradant este să trăiești într-un stat cumpărat de o persoană privată

R. Moldova! Petru Bogatu despre cât de degradant este să trăiești într-un stat cumpărat de o persoană privată
oligarhul Vlad Plahotniuc

Rușine mai mare nu există decât să fii astăzi cetățean al Republicii Moldova. Nu este dezonorant se te naști în acest teritoriu. Dar este penibil să faci parte dintr-o populație care a permis ca țara ei să ajungă într-un asemenea hal.

Slugile omului scurt

Este degradant să trăiești într-un stat condus, cu întreaga lui administrație, armată, poliție, servicii secrete și justiție, cu toate celelalte instituții ale sale, nu de președinte, nu de guvern și nu de parlament, ci de o persoană privată care trage sforile reale ale puterii din una din multiplele lui vile, reședințe sau hoteluri.

Petru_Bogatu

Este înjositor faptul că Republica Moldova este guvernată precum un trib african, unde un șaman invizibil și cvasianonim, cocoțat într-un copac pierdut în junglă, decide cine să mănânce, cine să muncească, cine să plătească, cine să câștige, cine să se lăfăiască și cine să moară.

Este de-a dreptul insuportabil să urmărești pe scena politică niște cogeamite oameni de stat care deschid gura și ridică mâna doar la comanda unei Eminențe Cenușii fără nicio funcție oficială. Care slujesc nu neamul, nu electoratul, ci exclusiv un om scurt fără semne distinctive care și-a cumpărat destulă putere ca să stăpânească Republica Moldova de-a lungul și de-a latul ei, de parcă ar fi proprietatea lui personală.

Este umilitor să fii alegător în Republica Moldova, ca după votare să afli cu stupoare că aleșii poporului sunt de fapt niște piese ordinare în mâinile unui Cartofor obscur care a transformat întregul stat în propriul său joc de noroc.

Este absolut jenant să vezi oameni în toată firea, cu studii înalte, cu reputații clădite în sudoarea frunții, cu neveste și copii acasă, cum stau ca proștii în studiourile de televiziune discutând despre momentul zero al justiției, despre următorii pași pe care ar putea să le facă procuratura, despre legi și regulamente, despre apărare și acuzație, de parcă toate acestea ar exista în realitate.

Autismul celor mulți

Este jalnic autismul celor mulți care nu simt că sunt prostiți în cel mai batjocoritor mod posibil. Care nu-și dau seamă că în Republica Moldova nu-i de fapt nici justiție, nici poliție, nici procuratură, nici judecătorie. Nu sunt, cu mici excepții, nici deputați, nici miniștri, nici partide. Există doar decoruri pe scena teatrului de marionete,manevrate în culise de un Păpușar scund și șters pe care, dacă l-ai întâlni în stradă fără gărzile sale de corp, nu l-ai lua niciodată în seamă, oricât de dezvoltat ți-ar fi spiritul de observație.

Este imoral să te împaci cu un pretins stat care este atât de corupt încât a ajuns să fie achiziționat de o persoană privată.

Este dezolant  să te identifici cu o comunitate unde nu-i lege, ci doar tocmeală. Unde toți oamenii, de orice rang ar fi ei, sunt reduși la condiția unor pioni pe care le mută pe tabla lui aurită de șah un personaj cenușiu supranumit și Cardinalul.

Este compromițător să fii actor într-un atare bâlci pornografic. Dar este nedemn să rămâi și un spectator neputincios în această piesă scârbavnică.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Autor: Petru Bogatu (blog personal)

Foto: Vlad Plahotniuc / Indepndent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: