ROMÂNIA BREAKING NEWS

TRANSNISTRIA! APEL-MANIFEST! G-ral.(r) Ion Costaș: „Nici o palmă de pământ înapoi!”

TRANSNISTRIA! APEL-MANIFEST! G-ral.(r) Ion Costaș: „Nici o palmă de pământ înapoi!”

G-ral.(r) Ion Costaș – părintele fondator al poliției și armatei Republicii Moldova. APEL MANIFEST:

TRANSNISTRIA! Nici o palmă de pamânt înapoi!

În ultimul timp,  apar mereu în mass-media din Basarabia, îndemnul  unor “INDIVIZI COMPETENȚI” în materie de tradare (cu gânduri și sfaturi), că ar fi bine în scopul “NOBIL”de realizare a integrării R.Moldova în UE  să ne lăsăm de Transnistria, care este o povară pentru noi, s-o lasăm  să se unescă cu Maica Rusie.

Însă eu, personal îndemn și rog cetățenii din Basarabia, ca  nici prin gând să nu vă treacă să cedați Transnistria! Rusia și-a exercitat în mod repetat influența în spațiul ex-sovietic, pretextând ca protejeaza fie cetățenii de naționalitate rusă, fie interesele proprii.

Transnistria a devenit un paradis al rețelelor politico-mafiote care prosperă în fostele republici sovietice. Spălarea de bani, traficul de țigări, alcool și în special de arme,  aduc un profit impresionant liderilor de la Tiraspol: nu mai puțin de un miliard de dolari pe an. Bătalia se va da pe toate planurile (politic, economic, inclusiv militar) iar Rusia va pierde și va fi obligată să se retragă, își va lua înapoi și toată „zestrea” cu toată suflarea „protejata”.

Eu cred și sunt ferm convins că nimic nu se poate realiza fară sacrificiu, iar atunci când intinzi o mână, iți ridică și Dumnzeu una.  –  G-ral.(r) Ion Costaș

TransnistrianRegionMapEu cred și sunt ferm convins că nimic nu se poate realiza fară un sacrificiu, iar atunci când intinzi o mână, iti ridică și Dumnzeu una.  Putin a prins momentul de slăbicune (moment conjunctural) din partea SUA și UE (care trec printr-o criză economică și politică) însă  în continuare este înca cu doi pași spre acapararea de noi teritorii fie ele foste satelite care se vor desprinse  azi de iubirea “sufocanta” a Maicii Rusia, acțiune ce va aduce automat la izbucnirea a cee ce va fi fară precedent în istoria omenirii de până acum.

Fiecare din noi, cetățenii  R. Moldova,  fie el politician, preot, militar, jurnalist,  functonar public, privat sau simplu cetățean, să nu uite nicodată că Patria este  pământul pe care nu trăim din întamplare, ci este pământul plămădit din plin cu sănge și întărit cu oasele înaintașilor nostri.

Basarabenii din stănga Nistrului au puține școli în limba romană și în plus sunt obligați să folosescă alfabetul chirilic.  Deși, mereu intimidați, amenintați și batjocoriți, mulți părinți ai acestor  copii din zonă  nu renunță la limba romană.  Copii lor merg ore întregi pe jos, pe timp de  ploaie și viscol și invață limba maternă in săli de curs sarăcăcioase.  

Îi vom lăsa NOI SINGURI IN FAȚA suferintei???? 

Pentru R.B.N. Press Gen.(r) Ion Costaș  24.03.2014

Despre Generalul ION COSTAȘ

Se trage dintr-o familie de moldoveni români din nordul Basarabiei – satul Tarigrad, Drochia. Tatăl – sergent al Armatei Române – a căzut prizonier la ruși la Cotul Donului.

A revenit la ai săi în 1948, iar curând după aceea, cu toată familia, în 1949, au fost deportați în Siberia, apoi, strămutați în stepele Kazahstanului, la minele din Karaganda. De unde, cum s-a întâmplat cu mulți basarabeni, s-au întors, în 1958. După absolvirea școlii medii ruse din Drochia, R. Moldova, a urmat studiile la Harkov (Ucraina), la Școala superioară de aviație militară, pe care a absolvit-o cu onoruri. Primește diploma de pilot militar pe supersonice și diploma de inginer de aviație. Calitățile sale l-au impus printre colegii de generație, iar superiorii politici ai Armatei Roșii i-au recunoscut valoarea, promovându-l până la rangul de general în aviația supersonică. După absolvirea la zi a Facultății de comandă a Academiei Militare de Aviație „Iuri Gagarin” cu medalie de aur, a fost numit comandat de regiment de aviație tip MIG-25RB în Germania de Est, apoi adjunct și comandant de divizie de aviație tip vânători-bombardament în Transbaikalia (Cita-Stepi). Urmează studiile la Academia Marelui Stat-Major al armatei URSS, la Moscova, pe care o absolvă cu onoruri. După absolvirea celei mai prestigioase instituții militare în armata sovietică, cu mare greu obține repartizarea pentru serviciul militar în Moldova, în funcția de adjunct de comandant al Armatei a 14-a sovietice pe probleme de aviație.

A fost, la data aceea unul din cei mai tineri generali (la 40 de ani) din armata sovietică. Apariția Republicii Moldova l-a făcut să se întoarcă printre ai săi, ca să pună umărul la renașterea și consolidarea spiritului românesc în stânga Prutului. A primit la Chișinău cele mai înalte însărcinări pe linie militară în clipele cele mai grele ale Republicii Moldova. La început de existență a noului stat – ministru de Interne. A restructurat miliția în poliție, a creat Academia de Poliție a Republicii Moldova, concomitent organizând lupta contra separatismelor transnistrean și găgăuz, activ susținute de Moscova. Apoi, la 5 februarie 1992, este numit ministru al Apărării prin decretul lui Mircea Snegur. A creat ministerul de la zero în condiții de război! A fost perioada de luptă cu separatismul în anii 1990-1992 și de război cu Armata a 14-a, cu gardiști din Transnistria și cazaci din Rusia.

Ion Costaș a fost decorat cu Ordinul „Pentru serviciul în forțele armate ale țării natale”, clasa a III-a și cu 6 medalii. La 24 februarie 2010, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, generalul Victor Catan, l-a decorat pe generalul Costaș cu „Crucea de merit”, cea mai înaltă distincție a MAI cu prilejul aniversării zilei sale de naștere.

Generalul Ion Costaș este considerat pe drept cuvânt părintele și fondatorul poliției și armatei Republicii Moldova.

G-ral.(r) Ion Costaș despre motivele și resorturile interioare care l-au determinat să scrie cartea „TRANSNISTRIA – Cronica unui război nedeclarat”

„În pofida demersurilor mele, începând cu 1993, către Parlament, nenumăratelor mele adresări către președinții R. Moldova Mircea Snegur și Petru Lucinschi și alți demnitari, nu s-a reușit crearea unei structuri în cadrul Academiei de Științe a Moldovei care să investigheze cauzele, desfășurea și consecințele Războiului de pe Nistru, foarte tragic pentru populația RM. Nu a dorit să se elucideze războiul din 1990-1992 nici noua putere din R. Moldova care a venit după tragicele evenimente din 7 aprilie 2009. Presupun că și ei au cu totul alte interese decât cele ale acestui mult pătimit popor.”

TRANSNISTRIA 1989–1992 Cronica unui război „nedeclarat“

„În consecință, a crescut o generație care nu cunoaște adevărul despre evenimentele din 1989–1992, o generație care are o percepție eronată despre istoria recentă a Moldovei.

Anume aceasta m-a determinat să colectez materiale pentru a elabora și a edita, pe cont propriu, o lucrare despre evenimentele privind constituirea statului independent Republica Moldova. În plus, volumul a apărut din ideea de a combate mitul propagat masiv de mass-media rusești, transnistrene potrivit căruia moldovenii, în acest război, au fost niște fasciști, niște fiare.”

Interviul Domnului G-ral. (r) Ion Costaș acordat R.B.N. Press după lansarea cărții  TRANSNISTRIA 1989–1992 Cronica unui război „nedeclarat“  la București  (8 noimebrie 2012).

*Menționăm – contul youtube/google asociat R.B.N. Press pe care se află acest material video a fost restricționat de către google pe motivul „general” de încălcare a politicii google. Nici pănă în prezent Google nu a răspuns cererilor R.B.N. Press de reactivare sau măcar de explicare a motivelor de dezactivare.

Redactor R.B.N. Press  / Dorian Theodor

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.