ROMÂNIA BREAKING NEWS

Etnicii românii folosiți de ruși ca retorică împotriva Kievului

Autoritatile ruse au inceput sa introduca in retorica lor impotriva guvernului de la Kiev si elemente legate de drepturile minoritatilor, inclusiv cea romaneasca. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat joi ca sud-estul Ucrainei este cel mai fierbinte punct al crizei ucrainene, insa nu trebuie uitate alte regiunii ale tarii, unde etnicii maghiari, romani, polonezi intampina probleme, care sunt discutate in Europa, dar nu cu “voce tare”, relateaza Itar-Tass. “Sud-estul este cel mai fierbinte punct al crizei din Ucraina, dar nu trebuie sa uitam si de alte parti ale tarii”, a declarat Lavrov la intalnirea cu presedintele Adunarii Parlamentare a OSCE, Ilkka Kanerva .

Ministrul rus de Externe a mai facut recent declaratii cu privire la etnicii romani si maghiari din Ucraina. La 27 august, Lavrov a pledat pentru o Ucraina in care comunitatea rusofona, etnicii romani si maghiari sa poata convietui in pace si sa le fie respectate drepturile. ”Vrem ca rusii din Ucraina sa traiasca alaturi de ucraineni, impreuna cu maghiarii, cu romanii, sa convietuiasca asa cum faceau pana acum. Vrem ca aceste comunitati sa fie respectate, sa li se respecte drepturile”, a insistat ministrul rus de Externe, potrivit RIA Novosti. Sursa: karadeniz-press.ro 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.