ROMÂNIA BREAKING NEWS

Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea MEGLENOROMÂNII – lansare de carte la Constanța

Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea MEGLENOROMÂNII – lansare de carte la Constanța

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Consiliul Județean Constanța și Arhivele Naționale ale României, în parteneriat cu Societatea de Științe Istorice din România și Asociația Culturală Harlequin, organizează, miercuri, 11 decembrie 2019, ora 12.00, lansarea volumului „Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea MEGLENOROMÂNII” informează romaniabreakingnews.ro citând un comunicat trimis redacției de către organizatori.

Potrivit sursei citate, volumul reprezintă o lucrare specială a regretatului istoric constănțean prof. dr. Virgil Coman. Evenimentul se va desfășura în Aula „Adrian Rădulescu” și va fi prezentat de prof. dr. Robert Stănciugel – istoric, coordonator editorial. Moderatorul evenimentului va fi dr. Lavinia Dumitrașcu. Cuvântul de deschidere va aparține dr. Sorin Marcel Colesniuc – director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

„Tot ce putem spune despre acești frați ai noștri, este că întru nimic nu ne deosibesc de restul Românilor, sunt niște harnici muncitori, îndrăsneți negustori, foarte deștepți, lucru pe care l-am putut constata și la Bitolia, cât am fost director și profesor de liceu, anii 1895- 1897, unde elevii din Meglenia se disting prin a fi printre primii în clasă, atât la învățătură cât și la purtare; plăcuți la chip, cu o înfățișare de trup bărbătească, așezați și flegmatici, buni și ospitalieri ca toți Românii” (Pericle Papahagi, Românii din Meglenia (Texte și Glosar), București, 1900).

Agenda evenimentului dedicat lansării volumului „Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea – MEGLENOROMÂNII” continuă cu lansarea cărții la Constanța, Liceul Tehnologic „I.N.Roman” – 12 decembrie 2019, ora 12.00; Medgidia, Biblioteca Municipală I.N. Roman – 12 decembrie 2019, ora 15.30; Tulcea, Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea – 13 decembrie 2019, ora 17.00 șă Cerna (jud. Tulcea), Biblioteca Comunală „Dumitru Cerna”-14 decembrie 2019, ora 16.00 .

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: