ROMÂNIA BREAKING NEWS

S.I.S cu lupa pe pionii Rusiei din R.Moldova, organizații care acționează pentru dezmembrarea Statului Moldovean

Șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Mihai Balan, este de părere că peste 100 de organizații neguvernamentale, partide și instituții mass-media sunt gata să rupă în bucăți Republica Moldova. 

„Situația din regiune este foarte complicată și se răsfrânge negativ asupra situației în Republica Moldova. Aș vrea să menționez din start că situația este sub control, conducerea țării permanent este informată despre situația din țară și din regiune. Este important să fim vigilenți, să nu ne dedăm provocărilor din partea acelor forțe care nu doresc binele țării noastre. Cu părere de rău, provocatori de aceștia sunt mai mulți decât cei care iubesc Republica Moldova”, a declarat Balan, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

El a adăugat că SIS a elaborat o hartă a riscurilor și amenințărilor la adresa securității statului.

„Peste 100 de ONG-uri, servicii și organizații, partide, mass-media sunt gata să sfâșie acest pământ. Să nu se creadă că totul se permite în țara noastră. Vă asigur că nicio declarație cu tentă extremistă sau separatistă nu este lăsată fără atenția SIS-ului. Și dacă nu azi, atunci mâine autorii acestora vor trebui să răspundă în fața legii“, a dat asigurări Mihai Balan.

În opinia șefului Securității, problema transnistreană este cea mai mare amenințare pentru securitatea Republicii Moldova. „Ce pericol poate fi mai mare decât atunci când 10% din teritoriul Republicii Moldova este ocupat de formațiuni separatiste, când staționează ilegal trupe străine“, a spus Balan.

„De asemenea amenințări asupra securității statului sunt amenințările asimetrice, aici e vorba de problema terorismului, de migrația ilegală, contrabandă, proliferarea armelor de distrugere în masă, crima organizată. Aici noi cooperăm cu Serviciile Speciale partenere din Europa și din spațiul ex-sovietic”, a reiterat șeful SIS.

Sursa: independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.