ROMÂNIA BREAKING NEWS

De Ziua Națională a României, în Herța, regiunea Cernăuți (Ucraina) „Zilelel Culturii Tradiționale Românești”

De Ziua Națională a României, în Herța, regiunea Cernăuți (Ucraina) „Zilelel Culturii Tradiționale Românești”

Centrul Bucovinean de artă Cernăuți, cunoscut și sub titulatura Centrul Bucovinean de artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți, organizează în ținutul HERȚA, regiunea Cernăuți (Ucraina), cu prilejul Zilei Naționale a României și Zilei Bucovinei, ediția a X-a a Festivalului „Sa-mi cânți Cobzar”.

Evenimentul organizat cu parteneri din Ucraina și România, este parte din suita de acţiunii culturale sub genericul „Zilele Culturii Tradiționale Românești”. Festivalul de interpretare a cântecului și dansului popular „Să-mi cânți, cobzar… ”, este adresat admiratorilor, interpreţilor de muzică populară și cuprinde patru spectacole de muzică autentică românească și un Spectacol de Gală, care va avea loc în 21 noiembrie a.c.

În cadrul suitei de evenimente „Zilele Culturii Tradiționale Românești” la Cernăuți, mai sunt cuprinse:  Seminarul „Valorile culturale autentice românești – cartea de vizită a neamului în lumea întreagă”; Expoziţia itinerantă de artă plastică „Mândră floare – dulce Bucovină ”; Spectacol de folclor „TRV IASI – 26 de ani același prieten”; LANSARE DE CARTE; Simpozionul „Vetrele folclorice ale Bucovinei în contextul culturii româneşti” și la final o Conferinţă de presă.

Redacția Romania Breaking News, menționează că meritul pentru organizarea an de an a acestei suite de manifestări culturale românești în Nordul Bucovinei, care au menținut și vor menține aprinsă flacăra simțirii românești în partea aceasta de Bucovină, atât de încercată, îi aparține în totalitate domnului Iurie LEVCIC, directorul Centrului Bucovinean de artă Cernăuți, care uimește prin îndârjirea și determinarea de a organiza astfel de evenimente românești, în ciuda tuturor piedicilor și neajunsurilor de care se lovește la tot pasul atât în România cât mai ales în Ucraina.

Fragmente video de la Festivalului de Folclor Românesc „Să-mi cânţi, cobzar”

 

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: