ROMÂNIA BREAKING NEWS

Opinii geopolitice pentru România: „Scandalul” spionului sârb Zivkovic, argument pentru recunoașterea Kosovo și o alianță strategică cu Albania în cadrul NATO

Opinii geopolitice pentru România:  „Scandalul” spionului sârb Zivkovic, argument pentru recunoașterea Kosovo și o alianță strategică cu Albania în cadrul NATO
Anunțul că Bratislav Zivkovic (foto in centru cu caciula neagra, fata descoperita), liderul grupării cetnicilor din Serbia, a fost expulzat din România pentru tentativă de spionaj împotriva obiectivelor NATO este un semnal de alarmă că sârbo-rușii se uită cu jind la această țară și o vor ingenuncheată prin război informativ. (SRI a luat în colimator un spion sârb, membru al organizației Cetniciki Pokret. Era interesat de documente clasificate referitoare la infrastructura critică şi obiectivele militare naționale)
Trebuie spus că organizația a cărui lider este Zivkovic – asa zisa „Miscare a Cetnicilor”,  rău famată datorită crimelor de război pe care le-au comis membrii ei de-a lungul războaielor din fosta Iugoslavie, este o grupare naționalist șovină profund infiltrată în structurile de securitate din Serbia (armată, poliție, servicii secrete). Întemeietorul ei a fost Vojslav Seselj, la începutul  anilor ’90. Adjunctul lui Seselj a fost fostul presedinte sarb Tomislav Nikolic. In anul 1991, acestia au intemeiat Partidul Radical Sarb (din nou Seselj este presedinte si Nikolic vicepresedinte). Ei au stat in aceasta pozitie nu numai de-a lungul razboaielor din fosta Iugoslavie si Kosovo, dar pana in 2008 cand Nikolic si-a dat demisia din Partidul Radical Sarb – SRS pentru a intemeia Partidul Progresist Sârb – SNS.

Guvernul serbiei sponsor discret al activității cetnice

Mișcarea Cetnicilor și-a extins tot mai mult influența in institutiile de stat din Serbia. Ca exemplu, pe 18 iulie 2009, reprezentanții BIA – Agenției Informative a Serbiei (Bezbednosno Informativna Agencija) au pus coroane la monumentul conducãtorului cetnic Draza Mihajlovic in mijlocul localitatii Ravna Gora. Cu aceasta ocazie, a șinut un discurs ministrul sârb al Diasporei, Srgjan Sreckovic, astfel ca guvernul Serbiei, chiar dacă discret, a fost sponsor al activității cetnice!! 
Această grupare a participat deschis la activități teroriste în Kosova, precum: acte teroriste împotriva populației albaneze, tendințe de epurare etnică, pregătirea și organizarea unităților armate cetnice, participarea lor la organizarea baricadelor din partea de nord a Kosovei.
Se pune întrebarea, dacă liderul unei mișcări șovine ca această „Mișcare a Cetnicilor” care este adânc imprenată în instituțiile sârbe, este prins în România pentru activități de tentativă de spionaj, care trebuie să fie reacția instituțiilor române nu numai la adresa individului, nu numai ca avertisment pentru indivizi ca el, dar și la adresa statului sârb? Se știe că, actualmente, Serbia, este în conul de umbră a influenței Rusiei, loc unde se află și o bază de antrenament pentru spionaj a Federației Ruse (așa zisa „bază militară” de la Nish).
Răspunsul vine cât se poate de natural : România trebuie să recunoască independența Kosovei, cât mai repede, cu atât mai bine și să inchege o alianță strategică cu Albania în cadrul NATO! Numai așa se vor opri acțiunile subversive ale unor indivizi sponsorizați statal de panslaviștii ruso-sârbi!
Pentru romaniabreakingnews.roMona Agrigoroaiei / 16 noiembrie 2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: