ROMÂNIA BREAKING NEWS

CREDEAȚI CĂ ȘARADA UNGUREASCĂ A LUAT PAUZĂ ? AZI UNGURII vor ca mașinile de poliție din ROMÂNIA sâ fie inscriptionate și în MAGHIARĂ !!!

Inspectoratul de Poliție Cluj a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNDC) pentru că nu a tradus denumirea instituției, afișată pe clădire sau pe autoturismele de patrulare, și în limba maghiară, adică Rendorseg, scrie Evenimentul Zilei. Problema a fost reclamată la Postul de Poliție de la Săvădisla unde trăiește o comunitate numeroasă de etnici maghiari.

POLIȚIA ROMÂNĂ ÎN UNGUREȘTE – Román Rendőrség – conform – Consiliul Național pentru Combaterea Discriminări – Inspectoratul de Poliție Cluj a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNDC) pentru că nu a tradus denumirea instituției, afișată pe clădire sau pe autoturismele de patrulare, și în limba maghiară, adică Rendorseg, scrie Evenimentul Zilei. Problema a fost reclamată la Postul de Poliție de la Săvădisla unde trăiește o comunitate numeroasă de etnici maghiari.

 

Reclamația a fost făcută de un organism internațional de tip ONG, care apără drepturile minorității maghiare, European Comitee Human Rights Hungarian Central Europe. Potrivit reprezentanților acestui ONG, cetățenii români de națioalitate maghiară din Săvădisla sunt discriminați pentru faptul că pe clădirea postului de Poliție nu există și o tăbliță cu denumirea și în limba maghiară, Rendorseg.

“Pe clădirea Poliției, situată în centrul comunei Săvădisla, nu apare nici o informație în limba maghiară, nici pe clădire, nici pe afișierele cu informații de interes public, iar în acest fel populația maghiară poate avea îndoieli în privința statului său de egalitate”, se arată în reclamația depusă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Obiectul sesizării depuse la CNCD se referă și la inscripționarea autovehiculelor Poliției din Săvădisla dar și la lipsa plăcuțelor și afișelor de informare în limba maghiară de pe clădire și din curtea Poliției.

Plângerea depusă de ONG-ul maghiar a fost admisă de CNCD. Membrii Consiliului au decis că maghiarii din Săvădisla, care de fapt nu au cerut nimic niciodată, sunt discriminați prin faptul că denumirea instituției Poliției, nu este afișată în modul bilingv, adică Poliția/Rendorseg. De asemenea, IPJ Cluj mai este acuzată că nu a luat măsuri pentru afișarea anunțurilor de interes public în mod bilingv. Ca urmare a celor două capete de acuzare, CNDC a decis să sancționeze Poliția Cluj cu avertisment pentru nerespectarea afișării bilingve a instituției și a informațiilor de interes public.

“Din câte știu eu, Statul Român este un național, în care limba oficială este limba română. În țară nu am auzit ca niciunde ca denumirea Poliției să fie tradusă în altă limbă”, a spus chestorul Ioan Păcurar, șeful IPJ Cluj.

“CNCD a depășit orice limită, avertizând IPJ Cluj pentru că nu scrie Poliție în limba maghiară. Știm de mulți cetățeni sau elevi români discriminați de maghiari pentru care nu s-a luat nicio măsură de protecție. În schimb, CNCD vrea să avem poliție în maghiară. Este prea mult chiar și pentru toleranța românească…”, a spus la rândul lui deputatul social-democrat Bogdan Diaconu.

Numai că decizia CNCD nu a rămas definitivă deoarece a fost desființată de Curtea de Apel Cluj. Judecătorii au apreciat faptul că membrii CNCD au exstins cercetările efectuate fără a informa Poliția Cluj și fără a oferi acestei instituții dreptul să se apere în condițiile legii.

CNCD este o agenție a Guvernului României formată în 2001 și rolul său oficial este combaterea și sancționarea discriminării de toate formele din România, inclusiv pe bază de etnie, naționalitate, vârstă, religie, sex, orientare sexuală, statut HIV, statut social, etc. Cu toate acestea CNDC s-a remarcat în general prin impunerea unei dictaturi a corectitudinii politice în spațiul public, neavând poziții energice și împotriva discriminării românilor din Covasna și Harghita sau a discriminării pozitive a țiganilor în defavoarea populației majoritare când vine vorba de locrurile speciale din instituțiile de învățământ.

Sursa: FrontPress.ro 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

8 Comments

  • marian spune:

    NU-I POSIBIL ASA CEVA.DORESC MOARTEA TRADATORILOR ROMANIEI.

  • ddd spune:

    Aprob , Aprob pozitiv !

  • Sinca Adrian spune:

    Pai haideti sa schimbam si numele de Romania In Ungaria, sa le dam ungurilor totul!!! eu nu am vazut in alta tara pe unde am umblat masini de politie scrise in romaneste sau localitati scrise in romaneste!!! ne blesteama strabunii care s-au jertfit pentru tara asta!!!!!!!!!! rusine ong rusine autoritati romane…sau unguresti????

  • Victor Teodorescu spune:

    Sa fim UNITI SI REZOLVAM NOI TOTUL CU UNGURII..EU PROPUN SA FACEM CU TOTII PRIN IMPLICARE ACTIVA PRESIUNI ASUPRA GUVERNANTILOR SI SA ELIMINAM ABSOLUT ORICE NUNE UNGURESC DE PE INSCRUPTIILE OE TERITORIUK ROMANIEI NOASTRE CU EXCEPTIA CELOR DE LA GRANITA CA NA SI EI AU IN ROMANA …IN REST INTERZICEREA LOR PE VECI. IAR LIMBA OFICIALA NU VA FI ROMANA UNGUREASCA LOR IMPUTITA .. CI ROMANA CA TE AFLI IN ROMANIA SI NU IN hungaria .Daca vor limba si scris in hun..gara sa plece dracului in tara lor de unde sunt . Pacat ca avem asa vecini tampiti si cotropitori. Trebuie sa vina vremea cand punem si punct pentru totdeauna cu hungurii astia ca ne am saturat de cate ne au facut in istoria moderna. SA FIM UNITI SI SA PUNEM UMAR LA UMAR CA VOM REUSI ORICE .NIMIC NU E IMPOSIBIL! Afiliati va la cele peste 30 de organizatii din romania numai care au aceleasi idealuri si lupta cu noi . Una este Asociatia Familiilor din Romania iar de la ei veti afla si de restul organizatiilor. Avem proiecte in derulare precum salvati rosia montana sau unirea cu basarabia plus alte proiecte prin care se lupta pentru popor si binele tarii de pilda impotri schimbarii unor legi de capatai pentru romani ori schimbari cu privire la constitutie. Cu dragoste!

  • catalin spune:

    Ungurilor orice le-ai da, nu-i satura decat pamantul.
    Vedeti in istotia lor, cum se caracterizeaza numai prin cotropiri, jaf, crime si tot felul de atrocitati.
    Asa ca mare atentie.
    Cu cat suntem mai toleranti, amabili si ingaduitori, cu atat ei devin mai aroganti, mai pretentiosi si mai nesuferiti.

  • pavel spune:

    ………pai la ce sa te astepti, daca pe presedintele CNCD il chiama Asztalos Csaba Ferenc .Ar trebui sa-si scrie numele in romaneste sa nu ma simt discriminat cand il citesc!!!

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: