ROMÂNIA BREAKING NEWS

ARGUMENTE – Traian Băsescu despre situația din RM: „Este o lovitură de stat dată de Plahotniuc! (…) nu este în regulă că România nu reacționează!”

ARGUMENTE – Traian Băsescu despre situația din RM: „Este o lovitură de stat dată de Plahotniuc! (…) nu este în regulă că România nu reacționează!”

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut recent căteva remarci față de ultimele evoluții de pe scena politică din Republica Moldova, argumentând că practic avem de-a face cu o lovitură de stat dată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Este o lovitură de stat dată de Plahotniuc! Nu e glumă ce vă spun, într-un stat european asociat al Uniunii Europene se produce sub ochii blânzi și umezi ai UE o lovitură de stat”, a subliniat Traian Băsescu, în mai multe intervenți la televiziunile din România (Realitatea și B1TV)

Fostul președinte al României a mai declarat că socialiștii și blocul ACUM au acționat corect pentru a forma majoritatea și a instala un Guvern, dar Plahotniuc se folosește de Curtea Constituțională care îi este slugarnică pentru a nu ceda puterea.

Acesta a argumentat că atunci când Partidul Democrat a văzut că nu îi iese partea guvernării, a declanșat urgia constituțională care nu mai ține cont de faptul că președintele poate să dizolve sau nu și spune că președintele este obligat să dizolve și scoate o decizie din proprie inițiativă pentru suspendarea alegerilor din Parlament și a nominalizării Guvernului. 

Astăzi, lovitura de stat evoluează și Curtea Constituțională controlată de același mafiot Plahotniuc îl suspendă pe Dodon și îl pune pe premierul Pavel Filip în funcția de președinte interimar. Așa ceva este de neimaginat în Europa și arată că Plahotniuc controlează toate instituțiile statului și acum suntem în fața unui refuz de a urma procedura corectă după niște alegeri care au fost declarate corecte de către observatorii de la UE și de la Consiliul Europei”,

„Plahotniuc este un tip care șantează lume. Îl șantajează și pe președintele Dodon, președinte care a avut cu el niște discuții, se pare dacă sunt adevăratele întregistrările, despre bani. Dar asta nu are nimic comun cu alegerile. Dodon, dacă sunt probe că a finanțat partidul din Rusia, va răspunde în fața legii. Dar ce are asta cu rezultatul alegerilor și instalarea guvernului pro-european de la Chișinău. Faptul că România nu reacționează nu este în regulă” a arătat Traian Băsescu.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: