ROMÂNIA BREAKING NEWS

ACTUALIZARE ! UN PROTESTATAR A DECEDAT ! //REZISTENȚA DE LA PUNGEȘTI Țăranii s-au răsculat și au făcut BARIERĂ VIE împotriva utilajelor Chevron. Foto și Video

ACTUALIZARE 19.02 PM  16 Octombrie 2013

În  urma confruntărilor protestatarilor de la PUNGEȘTi cu jandarmii trimiși să restabilescă ordinea,  a rezultat  decesul unui protestatar mai vârstnic pe numele său MUNTEANU GHEORGHE care și-a dat ultima suflare în ambulanța care îl transporta spre spital ! Redacția R.B.N.Press  este alături de protestatari și familia îndoliată pentru care suferința este dincolo de orice cuvinte. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

 

REZISTENȚA DE LA PUNGEȘTI

Chevron declanșează un adevărat RĂZBOI la Pungești

Țăranii au făcut barieră vie în fața camioanelor! | FOTO – VIDEO

TE RUGĂM DISTRIBUIE ȘTIREA !!! Sparge CENZURA media – Aceasta-i ROMÂNIA REALĂ !

1381974_10202350715031141_32857318_n

AU VENIT SĂ INSTALEZE SONDA: Revoluție la Pungești!

1379309_10202350713271097_1814261550_n

Chevron s-a pus pe treabã la Pungesti. Dis de dimineatã (n.r.- 14.oct.2013), lucrãtori ai companiilor implicate, Chevron, Dafora, MIF SA Târgu Mures, firma care va executa lucrãrile de infrastructurã, ori SGG, firma de pazã, au fost prezenti pe perimetrul de la Silistea, acolo unde vor fi amplasate primele sonde de explorare a gazelor de sist. Imediat, sãtenii din Silistea si Armãsoaia au sãrit pentru a protesta împotriva acestei initiative, în scurt timp stârngându-se peste 300 de persoane care protestau împotriva exploatãrii gazelor de sist la ei în comunã. Ulterior, acestora li s-au alãturat protestatari din Bârlad, Iasi sau Galati, care nu sunt de acord cu metoda fractionãrii hidraulice pentru extragerea gazelor de sist. În timp ce sute de persoane protestau, chiar în dreptul perimetrului împotriva deciziei luate de guvernanti, de a permite explorarea gazelor de sist, reprezentantii si lucrãtorii companiilor implicate în aceastã operatiune, si-au vãzut linistiti de treabã. În tot acest timp, utilajele erau în pozitia de asteptare, undeva la marginea judetului, pregãtite pentru a intra în actiune odatã cu plecarea protestatarilor.

Locuitorii comunei Pungești nu cedează

Protestatarilor din comunã li s-au alãturat si altii din Bârlad, Vaslui si Iasi. Împreunã sunt decisi sã stea toatã noaptea pentru a bloca utilajele sã ajungã la terenul pe care urmeazã sã fie instalatã sonda. La ora 21 erau aproximativ 200 de oameni hotãrâti sã facã un lant uman în calea utilajelor. De mentionat cã acestea sunt parcate la câtiva kilometri, în curtea fratelui vicepresedintelui Consiliului Judetean Vaslui.

Video :

Foto:

1396015_10202350712591080_497794765_n

pungesti-antichevron4250

pungesti-antichevron4190

proteste-antichevron-pungesti-silistea-8291

Sursa si foto Vremea Noua

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: