ROMÂNIA BREAKING NEWS

Schimb de experienta in octombrie intre agentura de spionaj a Rusiei cu cea a Ungariei, la Targu Secuiesc

Un schimb de experienta intre agenturile de spionaj ale Rusiei si Ungariei va avea loc in octombrie la Targu Secuiesc, tema centrala a discutiilor fiind “Cum ar putea fi destabilizata Romania dupa reunirea cu R. Moldova!” In acest sens bașcanul de la Comrat, Mihail Formuzal, agent al GRU, urmează să viziteze, în luna octombrie, așa-numitul „Ținut Secuiesc” din România, zonă care își revendică autonomia teritorială față de administrația de la București, scrie www.publika.md, preluata de Romanian Global News.

Astfel, Formuzal se va întâlni cu primarul localității Târgu Secuiesc, Tiberiu Bokor, și cu președintele consiliului local, Biro Levente, cunoscuti extremisti maghiari cu legaturi speciale la Budapesta.
Reamintim că, anterior, Consiliul Național Secuiesc, organizație secesionistă din „Ținutul Secuiesc”, a expediat un mesaj conducerii enclavei autonome găgăuze din Republica Moldova, în care propunea ca aceste două structuri să coopereze intens.
Consiliul Național Secuiesc (în maghiară Székely Nemzeti Tanács) este o organizație extremista din România care pretinde a reprezenta interesele secuilor. Conform paginii web a organizației, CNS dorește „autonomia ținutului Secuiesc, după modelul catalan”, „în conformitate cu prevederile documentelor internaționale și cu practica în acest domeniu din statele Uniunii Europene”, însă dispozițiile din Constituția României (art.30, al. 7) prevăd că incitarea la separatism administrativ teritorial este interzisă de lege.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: