ROMÂNIA BREAKING NEWS

„ADN – Adevăruri despre Noi” in memoriam Mihai RETEGAN

„ADN – Adevăruri despre Noi” in memoriam Mihai RETEGAN

Muzeul Național al Țăranului Român și Institutul Frații Golescu, organizează în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina,  sâmbătă 5 noiembrie 2022 cu începere de la ora 12:00, la Sala Media a Muzeului Național al Țăranului Român, un eveniment comemorativ dedicat cinstirii memoriei profesorului Mihai RETEGAN – un remarcabil istoric al României.  Vor fi evocate și dezbătute contribuțiile deosebite aduse istoriografiei din România de reputatul istoric Mihai Retegan. Moderator va fi domnul Dr. Robert STĂNCIUGEL, istoric, expert al istoriei românilor în spatiul balcanic. Potrivit comunicatului transmis presei de către organizatori, evenimentul comemorativ face parte din seria de evenimente dedicate istoriei românilor „ADN – Adevăruri despre Noi”.

Mihai Retegan a fost un profesor universitar la catedra de Istorie a Universității din București, specializat în istoria românilor după Primul Război Mondial, până la prăbușirea comunismului. În 1970 a fost admis la Facultatea de Istorie din București, pe care a absolvit-o în 1974. Studiile doctorale le-a încheiat în 1993, prin acordarea titlului de Doctor în istorie. În 1974 și-a început activitatea ca cercetător științific la „Institutul de istorie militară”, instituție ce a purtat diverse denumiri de-a lungul timpului. A încheiat această activitate în 1995, când a fost numit profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București.

A fost distins cu Premiul Academiei Române pentru istorie contemporană în 1985; Premiul Comisiei Române de Istorie Militară, pentru activitatea științifică în 1996; Premiul Comisiei Române de Istorie Militară, pentru volumul „Armata română în anii celui de-al doilea război mondial”- 1997; Premiul Fundației Magazin istoric, pentru volumul „1968 din primăvară până în toamnă”- 1999; În iunie 2011 a primit titlul de Profesor doctor honoris causa a Universității Ovidiu din Constanța.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: