ROMÂNIA BREAKING NEWS

Participarea premierului Viorica Dăncilă la ceremonia de semnare a protocolului de colaborare în vederea implementării eficiente a proiectului „TEAM-UP:Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”

Participarea premierului Viorica Dăncilă la ceremonia de semnare a protocolului de colaborare în vederea implementării eficiente a proiectului „TEAM-UP:Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”

Galerie foto Alocuțiunea premierului Viorica Dăncilă la ceremonia de semnare a protocolului de colaborare in vederea implementării eficiente a proiectului – TEAM-UP:Progres in calitatea ingrijirii alternative a copiilor [Check against delivery] Mă bucur să fim astăzi impreună la semnarea acestui document atat de necesar protejării copiilor aflați in dificultate. Guvernul face incă un pas important pentru a asigura un mediu familial de ingrijire pentru copiii instituționalizați, in procesul de tranziție către ingrijirea acestora in comunitate. Ca mamă, mă bucur enorm că avem posibilitatea să implementăm astfel de programe, pentru ca un număr cat mai mare de copii să aibă șansa să fie ocrotiți și indrumați in viață așa cum se cuvine. O instituție de ingrijire nu poate suplini mediul familial, afecțiunea și protecția parintească. Documentul semnat astăzi ajută la o aplicare mai bună a etapei a doua a celei mai mari investiții din fonduri europene in sistemul de asistență maternală din Romania. Este un proiect in valoare de 568 de milioane de euro, implementat in toată țara. Asistenții maternali vor beneficia de cursuri de calificare necesare pentru ingrijirea și creșterea copiilor, ocrotirea sănătății acestora, soluţionarea cazurilor de abuz şi neglijenţă. Avem datoria morală să luăm aceste măsuri pentru a le oferi copiilor aflați in grija statului șansa de a avea un trai decent, de a beneficia de afecțiunea și ocrotirea unei familii, pentru ca ei să devină adulți sănătoși din punct de vedere emoțional și să aibă, la maturitate, capacitatea deplină de a se integra in societate. Am inceput demersurile pentru imbunătățirea legislației privind protecția și promovarea drepturilor copilului, proiect care se află in prezent in procedură de avizare interministerială. Totodată, in dezbatere parlamentară se află modificarea Legii privind procedura adopției. Reglementările introduse au in vedere limitarea perioadei de ședere a copilului in sistemul de protecție, urgentarea procedurii de dobandire și menținere a statutului de copil adoptabil și flexibilizarea evaluării adoptatorilor și a etapei de monitorizare post-adopție. In contextul exercitării Președinției Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, problematica drepturilor copilului ocupă, in mod firesc, un loc important pe agenda noastră. Intărirea rolului participativ al copiilor in procesul de adoptare a deciziilor care ii privesc este un prim pas al implicării copiilor in realizarea viitoarei arhitecturi a Uniunii Europene, in contextul in care aceștia reprezintă aproximativ 21% din populația acesteia. Astfel, pe durata Președinției Romaniei va fi elaborată Declarația de la București, un apel către Uniunea Europeană pentru stabilirea unui mecanism formal de consultare a copiilor in procesele de luare a deciziilor. Vreau să le felicit pe doamna ministru Rovana Plumb, pe doamna Gabriela Coman, pentru acest pas important, pentru semnarea acestor documente. Felicitări incă o dată!

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: