ROMÂNIA BREAKING NEWS

Asociatia OMIS anunta finalizarea Proiectului Aripi Colorate 2022

Asociatia OMIS anunta finalizarea Proiectului Aripi Colorate 2022

Asociația OMIS anunță cu mare bucurie rezultatele obținute ca urmare a finalizării Proiectului „Aripi Colorate”, proiect finanțat prin  programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, în perioada iulie – septembrie 2022.

Proiectul a constat în derularea pe o perioadă de 3 luni: de atelierele de pictură gratuite săptămânale destinate copiilor din comunitatea orașului Pantelimon, București și alte localități din Ilfov, organizarea unui concurs on-line de pictură în perioada august – septembrie și organizarea unei expoziții de pictură cu lucrările realizate de copiii implicați în proiect.

Timp de 2 luni, 25 de copii cu vârste cuprinse între 5 – 18 ani, din București și Ilfov au beneficia săptămânal de cursuri gratuite de pictură susținute de artistul plastic Roxana Vlad, specializat în derularea de activități plastice destinate copiilor și au deprins tehnici de pensulație, paginație și combinare a culorilor. Pe lână aspectul dezvoltării abilităților tehnice copiii au dobândit noi cunoștințe privind artele vizuale și au relaționat unii cu ceilalți pornind de la aspecte și pasiuni comune spre dezvoltarea de noi prietenii.

Atelierele de pictură s-au derulat în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din orașul Pantelimon, colaborator al Proiectului.

Toți cei 25 de copii s-au implicat alături de părinții acestora și voluntarii asociație în organizarea expoziției de pictură cu donație „Aripi Colorate”, în cadrul căreia am expus peste 70 de lucrări realizate de aceștia. La expoziția de pictură peste 200 de copii și adulți din București și Ilfov s-au putut bucura de atelierele gratuite de art-craft dedicate copiilor, momentele artistice oferite de micii artiști ai Școlii Amadeus Academy și corul de muzică populară al Asociației OMIS,  invitații speciali MAGITOT și artista de muzică populară Ana Ramona Laza și dansurile spectaculoase oferite de ansamblul de dansuri Călușari și Minnie din cadrul Școlii The New. În cadrul expoziției peste 50 de lucrări au fost achiziționate în urma donațiilor participanților la eveniment.

Proiectul s-a finalizat prin intermediul concursului de pictură caritabil „Aripi Colorate” la care au participat 50 de copii cu vârste între 6 și 18 ani, din întreaga țară. Concursul a avut ca scop promovarea artelor în rândul copiilor și stimulare interesului față de artele vizuale și natură. În cadrul concursului 4 participanți, câștigătorii ficărei grupe de vârstă, au primit premii a câte 200 de lei fiecare, oferite de Asociația OMIS, iar un copil o obținut MARELE PREMIU al concursului, o tabletă grafică.

Proiectul „Aripi colorate” este un proiect educațional ce a avut ca scop principal susținerea, încurajarea și motivarea copiilor ce aparțin categoriilor vulnerabile în dezvoltarea talentului la pictură și desen și promovarea importanței artelor plastice în dezvoltarea globală a copilului.

 

Mulțumim finanțatorilor, voluntarilor și tuturor celor care ne-au fost alături în realizarea acestui proiect minunat care oferă o șansă reală copiilor talentați la pictură de a s-și educa și dezvolta abilitățile artistice.

Felicitării tuturor copiilor care au participat la acest proiect și au dovedit că arta nu are limite și sub o îndrumare atentă și de valoare poate să prindă aripi!

 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Vă invităm să aflați mai multe detalii despre Asociația OMIS și acest minunat proiect prin intermediul canalelor noastre de socializare www.facebook.com/AsociatiaOmis

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: