ROMÂNIA BREAKING NEWS

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) organizează consultări interinstituționale și cu mediul asociativ 

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) organizează consultări interinstituționale și cu mediul asociativ 

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) invită la dialog reprezentanții instituțiilor publice și ai mediului asociativ românesc printr-o primă consultare privind documentele strategice pentru elaborarea unei noi Strategii Naționale pentru Românii de Pretutindeni.

Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni este documentul de politici publice în care se regăsesc obiectivele, direcțiile de acțiune și măsurile previzionate pentru perioada 2023 – 2026, în sprijinul românilor de pretutindeni și adaptate la nevoile curente ale comunităților istorice și ale diasporei de mobilitate, în vederea păstrării, afirmării și promovării identității românești.

Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, va fi gazda evenimentului ce se desfășoară în data de 2 noiembrie 2022, în format hibrid (participare fizică și online) și are ca obiectiv general dezvoltarea la nivelui DRP a unui set de instrumente de planificare strategică prin fundamentarea unei noi Strategii pentru Românii de Pretutindeni.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni desfășoară la acest moment proiectul „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulare de DRP”, cod SIPOCA 730, cod MySMIS 130070, proiect finanțat atât din fonduri europene, cât și resurse proprii.

01 nov – Comunicat de presă

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: