ROMÂNIA BREAKING NEWS

NU TOȚI MAGHIARII VOR AUTONOMIE!

Reprezentanții Partidului Popular Maghiar din Transilvania, prin președintele Tibor Toro, au declarat că nu sunt de acord cu câteva puncte propuse de UDMR în proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc.

„Acest statut se bazează pe cele trei județe, dar ele nu compun Ținutul Secuiesc, ele sunt județe făcute artificial în 1968. Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc trebuie să se bazeze pe Ținutul Secuiesc, nu pe cele trei județe. Este dificil să ajungem la un numitor comun, mai ales că am înțeles că proiectul este legat și de o modificare a prezentei Constituții. Noi credem că autonomia Ținutului Secuiesc nu depinde de modificarea Constituției.

Rolul principal îl vor juca cei 600-700.000 de oameni din Ținutul Secuiesc sau cei peste un milion care trăiesc în Transilvania. Dacă, în cele din urmă, va fi un proiect viabil, îl susținem cu mare plăcere. E greu să mă pronunț acum, dar suntem convinși că orice proiect va avea succes atunci când întreaga comunitate maghiară va face un front comun. Noi dorim cu mare sinceritate acest lucru și avem mari dubii că UDMR vrea această autonomie. Ei vor să aibă reprezentare parlamentară, să fie acolo, atât”, a declarat Tiber Toro, liderul PPMT, potrivit citynews.ro. citat de YahooNews.

Redacția R.B.N. Press vă reamintește că:

…și romii visează la un „Ținut Țigănensc” (autonom) în Sălaj, Oradea, Cluj, Călărași, Iași, Olt și Galați

Proiectul Uniunii privind autonomia Tinutului Secuiesc a incins spiritele in comunitatea romilor, care ameninta ca vor cere autonomia daca planul UDMR va fi acceptat. Ambiționați de maghiari, gaborii cu pălărie din Transilvania vor și ei autonomie „la mișto”: „Vom ajunge într-o Românie a ungurilor și a țiganilor”

Romii nu vor autonomie pentru maghiari. Partida “Pro Europa” din Transilvania respinge categoric proiectul UMDR, motivând că semenii lor din Harghita, Mureș și Covasna își vor pierde legitimitatea în Ținutul Secuiesc. Mai în glumă, mai în serios, probabil că romii și cu maghiarii vor decide prezidențiabilul în România. Președintele va arăta ca Obama, probabil că jumătate verde, jumătate negru”, a declarat ironic Pascu.

Reprezentanții „Pro Europa” anunță vă vor trimite un document oficial prin care vor contesta proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc.

“Mai multe organizații, ONG-uri, dar și organizația gaborilor cu pălărie, care sunt majoritatea în județul Mureș, ne opunem acestui proiect lansat de UDMR. În cele 3 județe din Ținutul Secuiesc locuiesc cam 50-60.000 de romi”, spune Aurel Pascu, liderul regional din Transilvania al Partidei Romilor ”Pro Europa” (R.B.N.Press)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.