ROMÂNIA BREAKING NEWS

IA românească sărbătorită planetar! Muriel Bowser, primarul Washington DC, a proclamat ziua de 24 iunie 2016 drept „Ziua Universală a iei” în capitala americănă

IA românească sărbătorită planetar! Muriel Bowser, primarul Washington DC, a proclamat ziua de 24 iunie 2016 drept „Ziua Universală a iei” în capitala americănă

Ziua_Universala_a_IEI_la_Washington_DC

Pe 24 iunie 2016, vom sărbători, pentru a patra oară consecutiv, Ziua Universală a Iei, o celebrare a IEI și a cămășii tradiționale, oriunde s-ar afla pe Planetă.

IA este o adevărată matrice culturală, un simbol al identității și creativității spațiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi.

Ziua Iei este sarbatorită odată cu Sânzienele și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, în apropierea datei Solstițiului de Vară în emisfera nordică, ce marchează debutul verii astronomice.
În România, în acest an, Ziua Iei coincide cu ultima zi de școală. 🙂

Ziua Universală a Iei a fost inițiată de comunitatea La Blouse Roumaine pe 7 ianuarie 2013 și a devenit în scurt timp un eveniment global, sărbătorit pe 6 continente, în peste 50 de țări.

Pe 24 iunie 2015, Ziua Universală a Iei a fost recunoscută oficial de Primăria Washington DC, grației inițiativei lui Bogdan Banu.

24 iunie 2016

Primarul capitalei americane, Muriel Bowser, a proclamat ziua de 24 iunie 2016 drept „Ziua Universală a iei’ în Washington, D.C., răspunzând astfel demersurilor Ambasadei României în SUA.

În proclamația semnată de primar se arată că ziua de 24 iunie a fost recunoscută și celebrată în jurul lumii și este sărbătorită inclusiv de comunitatea românească din Washington, D.C.

De asemenea este menționat faptul că ia românească a devenit un simbol internațional al culturii române și o sursă de inspirație pentru mari creatori de modă.

 

#ZiuaIEI2016 #IAday2016 #ZiuaUniversalaaIEI

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: