ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video:SUA trimit tancuri și militari în Europa de Est (pentru exerciții)

Video:SUA trimit tancuri și militari în Europa de Est (pentru exerciții)

Statele Unite ale Americii vor trimite tancuri și militari în Europa de Est pentru a-i liniști pe aliații din NATO preocupați în legătură cu incursiunea Rusiei în Ucraina, au anunțat responsabili ai Pentagonului.

Aproximativ 600 de soldați din Brigada 1-a a Diviziei 1-a de Cavalerie urmează să fie desfășurați în octombrie în Polonia și în țările baltice pentru exerciții cu membri ai Alianței Nord-Atlantice, în locul parașutiștilor Brigăzii 173-a Aeropurtate, a precizat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, lt.-col. Vanessa Hillman.

Video:

Este vorba despre o rotație (de militari) la trei luni’‘, a afirmat Hillman, precizând că exercițiile se vor axa pe mici unități și formarea unor cadre de conducere.

Contrar echipelor care vor fi înlocuite, soldații acestei Brigăzi, denumită Iron Horse, cu baza la Fort Hood, în Texas (sud), vor fi desfășurați împreună cu tancuri M-1 Abrams și vehicule de infanterie.

Armata americană a organizat o serie de exerciții la frontiera de est a țărilor NATO, în scopul de a-i liniști pe aliații săi preocupați în legătură cu sprijinul Rusiei față de separatiștii proruși din Ucraina.

Washingtonul a trimis, de asemenea, avioane de vânătoare F-16 în Polonia și a participat la misiuni aeriene comune în statele baltice. (Sursa: jurnal.md )

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.