ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tensiuni în Grupul de la Visegrad: Cehia şi Slovacia aleg agenda pro-europeana, Polonia şi Ungaria sfidează Bruxellesul

Tensiuni în Grupul de la Visegrad: Cehia şi Slovacia aleg agenda pro-europeana, Polonia şi Ungaria sfidează Bruxellesul

Cooperarea formată din Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria este tensionată, titrează politico. Eu, după ce cehii şi slovacii aleg să îşi prioritizeze relaţiile cu Franţa şi Germania, pe când ungurii şi polonezii optează să sfideze Bruxellesul.

Ungaria, care deţine preşedinţia rotativă a grupului, insistă că semnele dezbinării Grupului de la Visegrad sunt înşelătoare.

“Clopotele de avertizare au sunat cu privire la unitatea Visegradului, dar situaţia este că suntem încă aici”, a spus ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, după o întâlnire a oficialilor grupului şi omologii lor din Parteneriatul Estic, o altă grupare regională.

Sursa citată susţine însă că până şi din punct de vedere politic, ţările nu sunt în acelaşi loc, iar deşi întâlnirea a fost construită ca o întâlnire între miniştrii de externe, doar Polonia şi Ungaria au avut miniştrii prezenţi, pe când Slovacia şi Cehia şi-au trimis secretarii de stat.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: