ROMÂNIA BREAKING NEWS

Adrian Mihai Radu – tânărul român pe care se bat cele mai prestigioase universități

Adrian Mihai Radu – tânărul român pe care se bat cele mai prestigioase universități

adrian-mihai-radu

Adrian Mihai Radu, din Târgu Jiu, are 18 ani și a fost admis la cinci universități din Marea Britanie. Tânărul este absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu și a ales să studieze la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume:Oxford, scrie gazetaromaneasca, preluat de romaniabreakingnews.ro

Adrian a participat chiar din clasa a VII-a în fiecare an la etapa națională a olimpiadei de Fizică, unde a reușit să obțină patru medalii de argint din cele șase participări. În anul 2012, a participat la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, în Iran, unde a obținut, de asemenea, medalie de argint. „Am participat și la alte concursuri, atât de Fizică cât și interdisciplinare, cu rezultate notabile“, spune tânărul absolvent de liceu pentru Adevărul.ro

El va achita o taxă de școlarizare de 9.000 £ pe an, însă guvernul britanic îi oferă un împrumut anual pentru studii, urmând ca el să înapoieze banii după finalizarea studiilor, atunci când va lucra.

Adrian Mihai Radu spune că nu putea rata ocazia de a studia la Oxford: „Acum doi-trei ani mă gândeam serios dacă să studiez în România sau în afară, dar când a trebuit să aleg a fost mult mai simplu.

Înscrierile la facultățile din Anglia încep mult mai devreme, încă din septembrie, așa că am aplicat fiindcă nu aveam nimic de pierdut. Am primit un răspuns afirmativ de la toate cele cinci universități la care am aplicat, inclusiv Oxford. După ce am fost admis, nu puteam să ratez o astfel de oportunitate, așa că am acceptat imediat. Poate dacă nu intram la Oxford ar fi fost o decizie mult mai dificilă“.

Adrian Mihai Radu va studia ingineria la Oxford, timp de patru ani, din care primii trei de licență și ultimul de Master.

„Sper să mă bucur de anii de facultate la fel ca oricare alt student, dar și să profit deoportunitatea de a învăța la una din cele mai prestigiose universități din Europa. Spre deosebire de o universitate din România, Oxford este o universitate internațională și sper ca experiența de a cunoaște studenți din toată lumea să îmi ofere noi perspective“.

Tânărul vrea să lucreze o perioadă în Marea Britanie, după terminarea studiilor. În România se va întoarce doar dacă va găsi un loc de muncă asemănător, mai scrie Adevărul.ro

„Cel mai probabil o să lucrez în Marea Britanie, cel puțin câțiva ani după studii. Mă gândesc să mă întorc în țară doar dacă găsesc o oportunitate de angajare comparabilă“. – a mai spus Adrian Mihai Radu.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: