ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ucraina: General din cadrul operatiunii antiteroriste prins că „turna” la ruși

Autoritățile ucrainene au arestat primul spion de rang înalt al Federației Ruse. Acesta era ”înfiltrat” în Statul Major al Armatei ucrainene, responsabil de organizarea acțiunilor antitero din estul țării. Despre acest lucru scrie inforesist, cu referire la surse ale publicației ”Pressa Ucrainî”. Potrivit sursei citate, spionul este general-maiorul Iurii Boriskin.

”Acesta a fost arestat imediat după revenirea sa din concediul de scurtă durată (5 zile) pe care l-a petrecut în Federația Rusă. Acolo probabil a primit noi ordine de la oamenii lui Putin, în condițiile în care nu mai există niciun motiv moral sau juridic ca el să fie considerat militar ucrainean”, scrie publicația.

Aceeași sursă scrie că generalul a început deja să facă primele mărturii potrivit cărora ar mai fi arestate și alte persoane care serveau Federației Ruse. Spionul a recunoscut și faptul că oferea informații serviciilor secrete de la Moscova contra unor taxe de la 75 de mii dolari în sus, în funcție de importanța lor.

Ministerul ucrainean al apărării neagă informațiile cu privire la arestul generalului Iurii Boriskin. Un anunț în acest sens a fot postat pe pagina de facebook a instituției.

Portalul de presă Deschide.md amintește că ofițerii ucraineni implicați în acțiunile antitero din estul Ucrainei s-au plâns de mai multe ori că separatiștii le știu fiecare pas. Potrivit lor, acest lucru ar fi fost posibil numai dacă în rândul lor s-a fi aflat un ”trădător” de rang înalt care ar fi raportat Moscovei toate acțiunile planificate de autoritățile ucrainene.

Surse:inforesist.org, deschide.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.