ROMÂNIA BREAKING NEWS

Biserica rusă prin reprezentanții ei din Ucraina participă la atacuri teroriste

Pe 25 mai,  un grup de reprezentanți înarmați ai organizației teroriste ” Republica Populară din Luhansk ” din Ucraina, a descins în două secții de votare, amenințând cu violența membrii comisiei electorale și  încercând să perturbe activitatea alegerilor .

Printre teroriștii capturați în regiunea Lugansk de către forțele SBU este și un preot al Patriarhiei Moscovei. Este vorba despre preotul Vladimir Veaceslavovici Marețki, paroh al bisericii cu hramul Sf. Nicolae din orășelul Raigorodok, raionul Novoaidar, din eparhia de Lugansk a Bisericii Ortodoxe din Ucraina a Patriarhiei Moscovei.

Ca urmare a confruntării armate cu forțele militare ucrainene, au fost arestați 13 persoane din cadrul grupului terorist. Printre acestia se numă și șeful grupului, B. Maretsky , care este un activist în așa-numita organizație a „Cazacilor de pe Don”, care s-a dovedit a fi un lider al uneia dintre bisericile locale ale Patriarhiei Moscovei.
Potrivit Ministerului Apărării Ucrainean, ca urmare a luptei cu militanții pro-ruși teroriști, militari ucraineni au ucis doi dintre aceștia și  13 au fost reținuți

Militanții pro-ruși arestați se fac vinovați de moartea și rănirea unor localnici, aflați în trecere . De asemenea aceștia au rănit trei soldați ucraineni din cadrul batalionului de apărare teritorială.

Video cu interogatoiul prizonierului  Vladimir Veaceslavovici Marețki  (preot ) acuzat de terorism

Video: ce au lăsat în urmă teroriștii conduși de „preotul războinic”

Video-Foto: „Obiecte de cult bisericesc” specifice preoților bisericii ruse  din Ucraina acestor zile:

Surse: alexzavodyuk.livejournal.comrufabula.com

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.