ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia și-a mobilizați rezerviștii! Oficial pentru exerciții de mare anvergură

Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri o mobilizare a rezerviștilor pentru exerciții militare de anvergură care vor avea loc în toată țara în perioada august-octombrie, decizia Moscovei intervenind pe fondul tensiunilor legate de Ucraina.

Ministerul menționat a precizat, într-un comunicat citat de RIA Novosti, că aceste exerciții au fost planificate încă din noiembrie anul trecut, încercând astfel să dea de înțeles faptul că ele nu au legătură cu situația din Ucraina, unde au avut loc mai multe valuri de mobilizare a militarilor și rezerviștilor pentru operațiunile militare din estul țării.

Exercițiile ruse vor avea ca obiectiv familiarizarea rezerviștilor cu utilizarea și întreținerea noilor tipuri de armament și echipamente, iar printre specializările vizate figurează comunicațiile, rachetele, artileria, logistica, infanteria motorizată, paza de coastă, precizează comunicatul Ministerului Apărării de la Moscova.

De amintit că Rusia desfășoară și în prezent exerciții militare, acestea având loc în apropierea graniței cu Ucraina, ceea ce a determinat Kievul să ceară joi explicații Moscovei. Aceste exerciții, implicând rachete sol-aer S-300, bombardiere SU-24 și avioane interceptoare MiG-31, ar urma să se încheie la sfârșitul acestei săptămâni, dar noi exerciții sunt prevăzute în luna august ale forțelor aerospațiale ruse.

Sursa: Agerpress

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: