ROMÂNIA BREAKING NEWS

Turcia va pune umărul la desprinderea Găgăuziei de vectorul rusesc. Erdogan invitat la Chișinău

Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat, astăzi, la telefon cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdoğan, care a felicitat R. Moldova pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE, arată un comunicat de presă al Guvernului.

În opinia premierului turc, apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană va aduce prosperitate și bunăstare tuturor cetățenilor țării.

Aceeași sursă transmite că cei doi șefi de Guvern au mai discutat despre relațiile bilaterale, despre situația din Republica Moldova, inclusiv din regiunea găgăuză. „Ambii premieri au reliefat rolul pe care îl joacă găgăuzii în relațiile moldo-turce și au menționat importanța dezvoltării autonomiei în cadrul unei Moldove prospere și europene”, cităm din comunicatul Executivului.

Iurie Leangă l-a informat pe Erdoğan despre dialogul existent între Chișinău și Comrat, inclusiv despre elaborarea unui proiect de lege care prevede modificarea a 20 de legi ale Autonomiei, iar proiectul Legii privind statutul juridic special al Gagauz-Yeri a fost pregătit pentru a fi votat în lectura a doua de Parlamentul R. Moldova.

Premierul R. Moldova i-a adresat o invitație lui Recep Tayyip Erdoğan să întreprindă o vizită în Republica Moldova, pe care premierul Turciei a acceptat-o, menționând că aceasta ar putea avea loc în toamna anului curent.

Sursa:ziarulnational.md

Pentru găgăuzi:

Hepsi olacek islää.