ROMÂNIA BREAKING NEWS

Senatorul Viorel Badea, apel pentru scoaterea în afara legii a miscării extremiste a tinerilor maghiari

În ultima perioadă  iredentismul și neorevizionismul maghiar au reizbucnit în România cu o furie nemaiîntâlnită de la 1989 până în prezent. Liantul acestor acțiuni îl reprezintă intenția realizării autonomiei teritoriale a așa zisului ținut secuiesc și instituționalizarea acestuia, obiectiv susținut cu îndârjire, deopotrivă, de separatist-iredentiștii maghiari și secui. Avangarda acestor acțiuni cu caracter antiromânesc este constituită dintr- o serie de organizații, asociații, societăți și fundații cu pretinse scopuri culturale, sportive, educaționale, turistice, etc., unele dintre acestea fiind filiale aparținătoare de organizațiile-mamă existente în Ungaria.  În prim-planul acestor organizații se situează “Mișcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate”  a căror manifestări iredentiste și șovine tot mai fățișe și mai provocatoare s-au înmulțit, manifestări care sunt tolerate în mod iresponsabil de putere. În aceste condiții a devenit imperios necesar ca sociatatea civilă și politicienii care mai au sentimente față de Țara lor și nu le este indiferentă soarta Neamului Românesc, să i-a atitudine, să se coalizeze și să forțeze pe reprezentanții Guvernului să reacționeze așa cum este firesc față de aceste  amenițări.

Senatorul Viorel Badea, de la Comisia Românilor de Pretutindeni, este unul dintre politicienii care a iesit din tiparul politic al „toleranței față de iredentismul maghiar”, cerând guvernului scoaterea în afara legii a mișcării extremistea tinerilor maghiari.

Senator Viorel Badea

„Cer guvernului P.S.D.-U.D.M.R. scoaterea de urgenta în afara legii a miscării extremiste a tinerilor maghiari din cele 64 de comitate.

Faptele comise de lobotomii acestia depăsesc orice măsură, iar atitudinea toleranta a autoritătilor fata de provocările lor demonstreaza o complicitate evidentă si de neiertat.

 Fac apel către toate organizatiile romanilor de pretutindeni sa trimita scrisori de protest catre guvernul Ponta pentru stoparea actiunilor acestor rataciti !! ” ( Viorel Badea – facebook)

R.B.N. Press

Despre  “Mișcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate”

“Mișcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate”, aflată în prim-planl  organizații iredentiste maghiare, a fost  înființată în anul 2001,  în Ungaria  de către extremistul ungur, antiromân și antisemit, Toroczkai Laszlo. Este de reținut că cele “64 de comitate”, din titulatura mișcării, fac referire la organizarea administrativ teritorială a Ungariei din perioada dualismului austro-ungar și la necesitatea refacerii teritoriale a acesteia din perioada respectivă!! Mișcarea, care  are un caracter pronunțat  extremist antiromânesc, antisemit  și xenofob, dispune de filiale în județele Harghita, Covasna, Mureș, Cluj , Arad. și Bihor.

Exemplificăm cu unele dintre cele mai recente acțiuni antiromânești organizate de această mișcare pe teritoriul României, stat suveran, național, unitar și indivizibil, membru al Uniunii Europene. “Mișcarea” a inițiat și organizat, la Miercurea Ciuc în 11 septembrie 2010, aniversarea a 70 de ani de la Dictatul de la Viena (30 august 1940) în urma căruia România a fost dezmembrată teritorial  și i se lua , sub amenințare și în mod samavolnic, un teritoriu în suprafață de 43.500 km. cu o populație de 2,6 milioane locuitori, în majoritate români , de către Ungaria horthystă cu sprijinul Germaniei naziste si Italiei fasciste. Este de reținut că acțiunea de la Miercurea Ciuc nu a fost singulară, ci a fost precedată și urmată de alte asemenea manifestări organizate în același scop, după un program bine stabilit, astfel:   06.septembrie, la Baia Mare (Casa maghiară Teleki); 07.septembrie, la Oradea (Cafeneaua Gekko ); 09.septembrie, la Cluj ( una dintre parohiile unitariene maghiare ); 10.septembrie, la Tg.Mureș ( Casa Deus Providebit ); 12.septembrie, la Gheorghieni ( Primărie-sala festivă ) și la 13.septembrie, la Tg.Secuiesc ( Casa de cultură ). La aceste manifestări a participat cu susținerea de prelegeri un anume istoric din Ungaria, Tompa Laszlo care a vorbit în termini elogioși despre personalitatea și viața lui Horthy Miklos, dictatorul Ungariei fasciste.

Gravitatea, fără precedent, a evenimentului organizat a fost accentuată, pe lângă aprobările favorabile date de autoritățile locale pentru desfășurare ( primărie, poliție, jandarmerie), de chiar participarea efectivă la acesta a primarului din Miercurea  Ciuc, Raduly Robert Kalman , fost parlamentar UDMR în  Parlamentul României. Acesta  a subliniat importanța evenimentului spunând, între altele, că “ noi nu putem vrea mai mult decât ce a fost…” Referire fără echivoc  la dorința de a se reveni la situația când Transilvania de nord-vest s-a aflat sub ocupația hothystă !

În același spirit revizionist-extremist s-a manifestat, tot la 11.septembrie 2010, la Miercurea Ciuc, Szocs Csongor, liderul din M.Ciuc al « Mișcării tinerilor maghiari din cele 64 de comitate » care vorbind despre semnificația Dictatului de la Viena a spus următoarele : «  atunci 46 la sută din Ardeal a fost redobândit și pentru noi cei din mișcare este o zi foarte importantă pentru că țelul nostru este ca Ardealul să se unească cu Ungaria »

O altă manifestare, organizată de « Mișcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate » s-a desfășurat la 27 noiembrie 2010, la Miercurea Ciuc, când cca. 100 de membri ai acesteia au manifestat în favoarea eliberării din închisoare a lui Gyorgy Budahazy, un lider ultra-extremist ungur, arestat în Ungaria pentru activități teroriste. In timpul acțiunii ei au susținut că  Budahazy s-a opus aderării Ungariei la Uniunea Europeană pentru că nu a vrut ca Ungaria să fie condusă de Israel și  SUA.

Este mai mult ca evident că în România s-a creat un precedent periculos, acțiunile neorevizioniste, separatiste, șovine antiromânești impunând instituțiilor statului român aplicarea fără șovăire a legilor și nu o toleranță excesivă . Statul român, prin instituțiile sale abilitate, trebuie, ca într-o primă fază să verifice toate asociațiile , organizațiile, fundațiile, etc., constituite pe criterii etnice de minoritatea maghiară și să constate două lucruri: dacă acestea au fost constituite în conformitate cu prevederile legilor, și dacă de la înființarea lor, prin activitățile pe care le-au desfășurat au încălcat Constituția și legislația României. În situația în care se constată acest fapt, organizațiile respective trebuie scoase în afara legii și interzise ca fiind neconstituționale.

O analiză, chiar și succintă, a legislației românești, pe care unele dintre aceste organizații au încălcat-o, evidențiază o stare de fapt deosebit de gravă încadrându-le în zona penalului!!! Câteva exemple: Ordonanța de urgență nr.31/2002, art.3, alin.1 și art.5;Codul Penal, art.324, alin. 1,2,4. în care sunt prevăzute pedepse cu închisoarea între 3 luni și 15 ani și interzicerea unor drepturi ! Iar Constituția României, art.30, alin 7, (referitor la libertatea de exprimare) prevede că : „sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii, îndemnul la ură națională, rasială…incitarea la discriminare, la separatism teritorial…”și la art.40, alin2,(referitor la dreptul de asociere) stipuleză următoarele: „partidele sau organizațiile care prin scopurile ori în activitatea lor militează împotriva… a integrității teritoriale sau independenței României sunt neconstituționale”.

P.S. În ceea ce privește „ținutul secuiesc”, trebuie reținut că acesta nu există ca entitate din punct de vedere juridic, administrativ și politic și ca atare conform ortografiei limbii române se scrie cu literă mică și nu cu majusculă!

material de Colonel (r) prof. Claudiu Aiudeanu/foaienationala.ro

Alte acțiuni ale acestei organizații extremiste:

Un grup de bărbați mascați, cu însemnele organizației extremiste “Mișcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate” (HVIM), care activează și în România, s-au fotografiat cu un banner pe care scrie în limba engleză “Ținutul Secuiesc Independent”. În imagine apare pe lângă steagul organizației și cel al așa-zisului Ținut Secuiesc și drapelul de stat al Federației Ruse. Deasemenea, câțiva dintre tineri apar înarmați, cel mai probabil cu arme de air soft.

Pe pagina de Facebook a celor de la HVIM a mai fost postată încă o imagine cu un mesaj în limba rusă, prin care maghiarii din Transilvania se declară solidari cu insurgenții din estul Ucrainei.

Ambele fotografii sunt însoțite de un text prin care cei de la HVIM cheamă la luptă pentru regiunea Transcarpatia din Ucraina și pentru Ținutul Secuiesc.

Toate mișcările naționaliste radicale din Ungaria, inclusiv partidul Jobbik, sau care activează în regiunile din statele vecine unde există comunități importante de maghiari, militează pentru o alianță geo-strategică cu Rusia, în speranța obținerii unui aliat puternic care să sprijine revizuirea Tratatului de la Trianon, care a consfințit după sfârșitul Primului Război Mondial destrămarea “Ungariei Mari”.

“Mișcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate” (referire la împărțirea teritorial-administrativă a Ungariei Mari) a fost înființată în anul 2001 în Ungaria de către Toroczkai Laszlo. Organizația are filiale active și în România, în unele localități din Ardeal unde populația maghiară alcătuiește un procent important din totalul populației. Membrii HVIM s-au remarcat anul trecut cu ocazia Zilei Naționale a României, când au organizat o contra-demonstrație la “Marșul Unirii” din Sfântu Gheorghe al Noii Drepte.

Liderul organizației revizioniste a câștigat la sfârșitul anului 2014 alegerile pentru funcția de primar al orășelului Asotthalom, o localitate din Ungaria cu puțin peste 4.000 de locuitori. Acesta a candidat ca independent, dar a fost susținut de partidul naționalist Jobbik, a treia formațiune politică din parlamentul de la Budapesta. Cunoscut pentru retorica sa ostilă României, lui Laszlo Toroczkai i s-a interzis toamna trecută accesul în țara noastră, fiind oprit la graniță. Sursa:

Pe cârpa din imagine scrie în limba rusă: “Noi suținem independența Novorusiei”

Pagina de facebook o puteți vedea aici:  https://www.facebook.com/HVIM

Bornă românească tricoloră pângărită de un simpatizant ungur  HVIM  din New York venit …„pentru a petrece o vacanță relaxantă în Transilvania”  sursa:

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.