ROMÂNIA BREAKING NEWS

Veteranul de război Ilie Ciornea, o poveste de viață despre putere și rezistență, despre multe încercări, despre maturitate și curaj

Veteranul de război Ilie Ciornea, o poveste de viață despre putere și rezistență, despre multe încercări, despre maturitate și curaj

„Sacrificiul impune respect!” Respect veteranilor, Eroii zilelor noastre!

Veteranul de război, plutonier adjutant principal în retragere Ilie Ciornea, este el însuși o poveste de viață despre putere și rezistență, despre multe încercări, despre maturitate și curaj.

Plutonierul adjutant principal în retragere Ilie Ciornea, născut în comuna Dumești, județul Iași, s-a alăturat oștirii române în martie 1944 și a luptat pe Frontul de Est sub blazonul Batalionului 4 Militar, încadrând funcția de comandant de grupă până în toamna anului 1944, când a fost mobilizat pe Frontul de Vest cu același batalion. Pentru întreaga sa activitate a fost decorat cu „Crucea Comemorativă a celui de-al doilea Război Mondial, 1941-1945”.

Venerabilul veteran de război a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani, de către militarii Centrului Militar Zonal Iași, care i-au transmis respectul și recunoștința conducerii Ministerului Apărării Naționale și a tuturor militarilor Armatei României pentru patriotismul, demnitatea și sacrificiul de care a dat dovadă în timpul luptelor din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cel mai vârstnic cetățean al acestei comune, Ilie Ciornea, este un om care are în spate o poveste despre putere și rezistență, despre multe încercări, despre maturitate și curaj.

La mulți ani domnule plutonier adjutant principal! Vă transmitem în numele militarilor Armatei României respectul și recunoștința noastră, sănătate, bucurii și viață lungă, pe măsura faptelor dumneavoastră de arme. – Sursa: M.Ap.N

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.