ROMÂNIA BREAKING NEWS

Senatorii români donează 7000 de cărți găgăuzilor din R. Moldova.

Comisia românilor de pretutindeni din cadrul Senatului României, participă astăzi la deschiderea anului școlar de la Liceul ”Mihai Eminescu” din Comrat, Găgăuzia, unde va face și o donație de carte românescă. Este vorba de 7000 de cărți în limba română pentru biblioteca acestui liceu, precum și pentru Universitatea de Stat din Comrat.

Acțiunea vine drept urmare a inițiativei Comisiei respective, din luna martie a acestui an, care a avut ca obiectiv strângerea de cărți pentru dotarea bibliotecilor școlilor românești din Găgăuzia. Toate volumele care vor fi donate au fost oferite de către funcționarii din Senatul României, de către senatorii români, precum și de organizații neguvernamentale din țară. Este, practic, cel mai important eveniment pe care autoritățile statului român l-au organizat vreodată în Găgăuzia.

Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României se va afla și la Chișinău, unde va avea consultări cu reprezentanți ai Parlamentului Republicii Moldova. Inițiatorul al acestei acțiuni este senatorul Viorel Badea. Delegația se va afla în R. Moldova până pe data de 2 septembrie. (Deschide.md)