ROMÂNIA BREAKING NEWS

R.Moldova impresionează Germania. Premierul Iurie Leancă a fost primit de Angela Merkel

Angela Merkel: „Sunt impresionată de lucrurile deja realizate în Republica Moldova”

Prim-ministrul Iurie Leancă a fost primit astăzi cu onoruri militare la Cancelaria Federală a Germaniei, unde a avut o întrevedere cu Angela Merkel. Oficialii au discutat despre reformele din Republica Moldova, perspectiva europeană a țării noastre, problema transnistreană și situația din regiune.

“Sunt impresionată de lucrurile deja făcute în Republica Moldova, de optimismul privind apropierea ulterioară de Uniunea Europeană și de realizarea unei societăți democratice și a unui stat de drept”, a afirmat cancelarul german. Înaltul oficial de la Berlin s-a referit și la problema transnistreană. “A fost o temă pe care am discutat-o des cu autoritățile din Moldova, dar și cu președintele Rusiei. Vom insista, în continuare, pe identificarea unei soluții”, a precizat Angela Merkel.

La rândul său, Iurie Leancă a declarat că întrevederea de astăzi încununează o relație bilaterală fără precedent, care s-a dezvoltat pe parcursul ultimilor patru ani și reprezintă o etapă importantă în relațiile Moldovei cu Uniunea Europeana. “Germania a avut un rol crucial în valorificarea potențialului Parteneriatului Estic, iar faptul că țări precum Moldova, Ucraina și Georgia au semnat recent Acorduri de Asociere la Uniunea Europeană este un merit indiscutabil al partenerilor de la Berlin”, a spus șeful Executivului de la Chișinău.

“Ne așteaptă transformări serioase și aici, în mod prioritar, ne vom concentra pe intensificarea luptei cu corupția, reforma justiției, îmbunătățirea condițiilor de trai, prin atragerea investițiilor străine și crearea locurilor de muncă și mă bucur că am găsit susținerea Cancelarului german. Acordul de Asociere ne va ajuta, pentru că este cel mai ambițios plan de modernizare adoptat vreodată de Moldova și este și viitorul program de guvernare a țării” a mai adăugat prim-ministrul moldovean în urma întrevederii cu Cancelarul german. În concluzie, el s-a arătat convins de faptul că țara noastră se poate baza pe sprijinul Germaniei pentru realizarea parcursului european al Republicii Moldova.

Iurie Leancă se află astăzi într-o vizită oficială în Germania la invitația cancelarului Angela Merkel. Ultima dată, Iurie Leancă s-a întâlnit cu Angela Merkel la sfârșitul lunii mai, la Berlin, împreună cu prim-miniștrii Ucrainei și Georgiei, țări care, alături de Republica Moldova, au semnat pe 27 iunie 2014, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Moldova.org

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.