ROMÂNIA BREAKING NEWS

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a mulțumit României pentru construcția unui bloc nou al liceului românesc „Mihai Eminescu” din Comrat

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a mulțumit României pentru construcția unui bloc nou al liceului românesc „Mihai Eminescu” din Comrat

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, i-a mulțumit ambasadorului României în R. Moldova, Daniel Ioniță, pentru sprijinul de 15 milioane de lei acordați de statul român pentru construcția unui bloc nou al liceului românesc „Mihai Eminescu” din Comrat, informează deschide.md, citat de romaniabreakingnews.ro Totodată, Vlah l-a informat pe ambasador că au fost identificați și restul banilor pentru realizarea proiectului, în valoare de 5,6 milioane lei, din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul unei întrevederi de lucru dintre cei doi oficiali.

Tot în cadrul întrevederii, Vlah a menționat că autoritățile din Găgăuzia sunt gata să implementeze practici privind învățarea profundă a limbii de stat – limba română. Aceasta a subliniat că, în anul viitor de studii, la liceul nr. 2 din Ceadîr-Lunga, pentru prima dată va fi formată o clasă care va studia în limba română.

Bașcanul și ambasadorul României au discutat și despre lupta împotriva coronavirusului. Vlah a menționat că în aceste zile în Ceadîr-Lunga se va deschide al doilea centru COVID-19. Astfel, cei doi au vorbit despre disponibilitatea livrării de aparataj medical necesar pentru combaterea infecției.

Menționăm că, construcția blocului de studii al liceului românesc „Mihai Eminescu” din Comrat va fi  posibilă grație sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG”, finanțat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României, conform Hotărârilor de Guvern nr. 436/2014 și nr. 487/2019.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: