ROMÂNIA BREAKING NEWS

În premieră, Chișinăul ia poziție față de problema învățământului în limba română din Ucraina

Maia_SanduMinistrul în exercițiu al Educației de la Chișinău, Maia Sandu, susține demersurile asociației ,,Basarabia” a Românilor din regiunea Odesa privind unificarea programei pentru instituțiile de învățământ în limba română din regiunile Transcarpatia, Cernăuți și Odesa – scrie InfoPrut.

În acest sens, Maia Sandu i-a răspuns președintelui asociației ,,Basarabia”, Anatol Popescu, prin adresa nr. 05/05-4045 din 19.06.2015 că ,,problema unor programe comune în limba română pentru instituțiile școlare din regiunile Cernăuți, Transcarpatia și cele din regiunea Odesa va constitui obiectul unor viitoare consultări și negocieri bilaterale între ministerele de resort din Republica Moldova și Ucraina„.

Asociația ,,Basarabia” informează prin intermediul unui comunicat de presă că răspunsul Maiei Sandu este unicul răspuns de la un ministru al educației care i-a parvenit, ,,deși au fost făcute demersuri identice adresate atât Ministerului Învățământului din Ucraina, cât și Ministerului Educației Naționale din România – memorii privind unificarea programei pentru instituțiile de învățământ în limba română din Ucraina, divizată artificial, începând cu anul 1998 în învățământ în limba română pentru regiunile Transcarpatia și Cernăuți, și într-un învățământ în limba <<moldovenească>> în regiunea Odesa, partea sud-basarabeană a acesteia”.

Memoriul asociației “Basarabia” a românilor din regiunea Odesa

Sursa: TOCpress prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: