ROMÂNIA BREAKING NEWS

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: România, un exemplu pentru ceilalți aliați din NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: România, un exemplu pentru ceilalți aliați din NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu Klaus Iohannis, că Alianța se bazează pe România, care, la rândul său, se poate baza pe NATO și că este nevoie de o solidaritate puternică, în condițiile în care Rusia este ”tot mai agresivă”, relatează Mediafax

”România este un aliat foarte hotărât, NATO se bazează pe România, iar România se poate baza pe NATO. Sunteți gazda unei părți importante a sistemului de apărare antirachetă al NATO. Apreciem angajamentul continuu, contribuiți la sustinerea partenerilor și la securitatea la Marea Neagră”, a declarat Jens Stoltenberg, în conferința de presă susținută alături de Klaus Iohannis.

El a mai spus că în România au fost luate ”decizii dificile care au redus deficitul și au permis cresterea economică, permițând creșterea cheltuielilor pentru apărare”.

”Voi folosi România ca un exemplu pentru ceilalți aliați. România a fost capabilă să aibă o politică fiscală responsabilă și să crească bugetul apărării. E posibil”, a spus oficialul NATO.

Jens Stoltenberg a mai arătat că ”este nevoie de un NATO puternic și de o solidaritate puternică”.

”Vedem o Rusie tot mai agresivă, care încearcă sa schimbe cu forța granițele. Vedem creșterea extremismului și provocări care nu cunosc granițe, cum ar fi atacurile cibernetice și restricțiile de energie”, a mai spus oficialul NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, face joi o vizită oficială în România, iar în cursul dimineții a fost primit la MApN de către ministrul Apărării, Mircea Duță. Ulterior, Jens Stoltenberg s-a întâlnit la Guvern cu premierul interimar Grabriel Oprea. La finalul întâlnirii, Guvernul a transmis că Oprea a reconfirmat aprecierea României față de eforturile NATO și ale secretarului general pentru consolidarea securității Aliaților estici și pentru întărirea dimensiunii de apărare colectivă și a reiterat angajamentul României privind contribuțiile de substanță la misiunile și obiectivele Alianței Nord-Atlantice, apreciind că o Alianță puternică, unită și dotată cu resursele și voința politică necesare este indispensabilă pentru stabilitatea și securitatea regiunii noastre și a Europei.

Stoltenberg s-a întâlnit în luna ianuarie, la Bruxelles, cu președintele Klaus Iohannis atunci temele de discuție referindu-se la finanțarea Armatei, în condițiile evoluțiilor de securitate din regiune,la baza de la Deveselu și la prezența României în Afganistan.

Stoltenberg este secretarul general al NATO din martie 2014.

Sursa: deschide.md prin romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: