ROMÂNIA BREAKING NEWS

Adriana, basarabeancă din Ungheni: „Iașul m-a primit cu brațele deschise. M-am adaptat repede”

Adriana, basarabeancă din Ungheni: „Iașul m-a primit cu brațele deschise. M-am adaptat repede”

Adriana Popovici fashion

Adriana Popovici, campanie pentru Iulius Mall din 2019, sezon toamna-iarna.

Adriana Popovici: „Sunt ferm convinsă că nu țara de origine ne determină succesul. Nutresc un sentiment profund de dragoste pentru țara în care m-am născut.”
1. Dragă Adriana,
Îmi permit să evoc faptul că, de când te-am cunoscut acum doi ani, am sesizat la tine un echilibru foarte fin între cumințenia locului natal și deschiderea pentru progres. De aceea aș dori să te întreb: între ideea că „patria este acolo unde îți este bine” și aceea că „fie pâinea cât de rea, tot mai bine în țara mea”, tu unde te plasezi ca idei și sentimente?
Nutresc un sentiment profund de dragoste pentru țara în care m-am născut. Moldova, așa cum este ea – cu bune, cu rele – mi-a oferit o copilărie frumoasă, studii de calitate, dar cel mai important, m-a învățat să fiu descurcăreață și muncitoare.
În același timp, avem încă foarte multe de învățat de la vestici, aici făcând referire cel mai mult la valori.
Într-un final, eu sunt ferm convinsă că nu țara de origine ne determină succesul, de aceea cred că prima afirmație îmi este mai aproape, atâta timp cât ,,acolo unde îți este bine” poate fi chiar acasă.
Adriana Popovici tomnișoară
Adriana Popovici (n. 2 ianuarie 1998, Ungheni) în parcul „Micul Cluj” din orașul Ungheni (înfrățit cu municipiul Cluj), „un important oraș din partea central-vestică a Republicii Moldova, reședință a raionului Ungheni, fiind una dintre cele mai dezvoltate localități din această țară” (Municipiul Cluj). Adriana despre parc: „Clujenii au contribuit la renovarea părculețului. Acum seamănă foaaarte mult cu un parc din Iași unde petreceam mult timp: Parcul Expoziției din Iași, de lângă Grădina Botanică”.
Adriana Popovici: „În liceu am devenit o perfecționistă înrăită (…) Munca mi-a asigurat independența financiară de la 19 ani”.
2. În Ungheni ai studiat la liceele teoretice „Gheorghe Asachi” și „Vasile Alecsandri”, în paralel cu Școala de Muzică. Te-ai remarcat și într-un studio muzical coreografic, iar la 14 ani ai fost apreciată drept cea mai prezentabilă domnișoară din urbea natală (concurs de miss, 2012). Aș dori să te întreb în ce măsură instruirea teoretică și vocațională a contribuit la formarea personalității tale?
Eu am studiat într-un liceu cu profil bilingv (toate disciplinele reale le studiam nu doar în română, ci și în franceză). Anume aici am devenit o perfecționistă înrăită.
Celelalte activități extra, toate la un loc, m-au învățat disciplină și organizare. E adevărat că nu am avut suficient timp pentru joacă, prieteni, petreceri, dar am compensat totul printr-un cerc restrîns de oameni frumoși care mă iubesc și îmi sunt mereu alături… și, desigur, prin roadele acestei munci care mi-au asigurat independența financiară încă de la 19 ani.
Adriana Popovici be in style
Adriana Popovici în Chișinău. „Am pozat pentru brandul autohton Cosânzeana. E un concept store unde mai multe branduri precum Alina Bradu își expun produsele”.
Adriana Popovici: „Eu chiar nu m-am limitat la facultate pentru că m-aș fi plictisit să merg doar la cursuri și seminarii.”
3. Te rog să evoci mediul universitar ieșean. 
Una dintre cele mai bune alegeri din viața mea a fost să optez pentru acest oraș ca destinație pentru studii. Chiar dacă Ungheniul e situat la 50km, erau timpuri când veneam acasă o dată la 3-4 săptămâni pentru ca vroiam sa merg si la cursuri de limbi străine, și la workshopuri, intershipuri etc.
Eu chiar nu m-am limitat la facultate pentru că m-aș fi plictisit să merg doar la cursuri și seminarii. Iașul chiar m-a primit cu brațele deschise, iar eu am luat tot ce am putut mai bun și util.
Adriana Popovici la o cramă
Adriana Popovici, campanie pentru Iulius Mall din 2019, sezon toamna-iarna.
Adriana Popovici: „Colegii de facultate erau convinși că sunt româncă, pentru că vorbeam fără accent”.
4. Ne poți oferi câteva aprecieri privind integrarea tinerilor români de pretutindeni în sistemul oficial al statului România?
Consider că, actualmente, procesul de integrare e mult mai rapid și accesibil, întrucât, statistic vorbind, din ce în ce mai mulți basarabeni aleg să continue studiile în România. Eu m-am adaptat repede, ba chiar colegi de la facultate mi-au zis la un moment dat ca erau 100% siguri că sunt româncă, pentru că am învățat să vorbesc româna fără pic de accent.
Am făcut și voluntariat în ATRAG Iași, o asociație de basarabeni care promovează frumos valorile noastre în rîndurile ieșenilor. Aici am aflat multe lucruri despre Iași, despre cât de mulți basarabeni suntem de fapt în acest oraș și cât de captivantă poate fi experiența unui student in spațiul românesc.
Dacă e să vorbim de viitor, nu exclud posibilitatea de a mă întoarce în România definitiv, oportunitățile de carieră fiind mult superioare celor din RM.
 
5. Am remarcat la tine cât de autentică poți apărea în postura de moldoveancă iubitoare de natură și tradiție (Natalia Rotaru, „Plai moldav” – videoclip din 2015), precum și cea de soprană francofonă (Lara Fabian, „Je suis malade” – în cadrul concertului „Nova Latinitas”, 2016) iubitoare de operă și modernitate. Aș dori să te întreb dacă atunci când apari pe scenă ai emoții? Dar într-un grup de prieteni în care – să spunem – ai fi rugată să cânți pe versurile unui artist sau unei artiste în vogă?
Emoțiile apar mai mult când vine vorba de un concurs sau competiție, unde urmează cineva să-mi jurizeze capacitățile. Dar cand o fac în fața unui public care pur și simplu ascultă, e totul natural. Pînă la urmă, cea mai mare placere din proces o primesc tot eu, de ce ar apărea emoții? 🙂
Și nu, nu ar fi o problemă să interpretez o anumită piesă a unui artist în vogă, atâta timp cât cineva drag îmi cere. (cu toate că, mai mică fiind, îmi era mult mai ușor să cînt în fața a sute de oameni necunoscuți decât pentru prietenii mei).
MELODIOS
MOLDOVA MEA ȘI JE SUIS MALADE
„Aceste 2 piese deseori au fost cântate la concursuri si festivaluri din străinătate. De obicei, regulamentul care o piesă în limba maternă și una la alegere. Mi-a luat foarte mulți ani sa gasesc o piesă atât de reprezentativa ca ,,Moldova”. Tare a mai fost îndrăgită în afară. Iar ,,Je suis malade ” e cartea mea de vizită ca interpretă. O cânt de la 12 ani, dar fiecare prestație e diferită ca emoție și trăiri.”
„Plai Moldav”. Videoclip 2015.

Vreau să te cânt plaiule,
În dulce grai al mamei.
În susur de ape reci
Din codrii străbuni.
Cântarea mea crește-va
Cum crește, crește-n piept inima,
Țara mea cu soare mult
și oameni buni.

https://lyricstranslate.com/ro/natalita-rotaru-plai-moldav-lyrics.html

„Je suis Malade”, de Lara Fabian. Moderatoare Nova Latinitas – 2016.

Comme à un rocher,
comme à un péché,
je suis accrochée à toi.
Je suis fatiguée, je suis épuisée
de faire semblant d’être heureux quand ils sont là.
(…)
Tu m’as privée de tous mes chants,
tu m’as vidée de tous mes mots.
Et j’ai le cœur complètement malade,
cerné de barricades !
Tu entends?
Je suis malade!

https://lyricstranslate.com/ro/Lara-Fabian-Je-suis-malade-lyrics.html

P.S.: În CV-ul ei, Adriana Popovici numește ca limba maternă româna.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: