ROMÂNIA BREAKING NEWS

Exclusiv! Imagini în premieră din interiorul Centrului Cultural Românesc care va fi inaugurat la Cernăuți de către românii din Ucraina

Exclusiv! Imagini în premieră din interiorul Centrului Cultural Românesc care va fi inaugurat la Cernăuți de către românii din Ucraina

Centrul Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” va fi inaugurat pe data de 10 mai, iar, cu această ocazie, pe strada pietonală din Cernăuți (str. Kobileanska), între orele 13:00 și 14:00, va avea loc Parada Portului Popular Românesc, la care vor participa colective de artiști amatori, orchestre de instrumente populare și etnici români din orașul Cernăuți și din satele cu populație majoritar românească din raioanele Hliboca, Storojineț, Noua Suliță și Herța. Deschiderea oficială a Centrului va avea loc la ora  14:00.

După sfințirea Centrului de un sobor de preoți, vor fi rostite mesaje de salut din partea invitaților la eveniment, lideri politici și oameni de cultură din Ucraina, România și Republica Moldova.

Ceea ce este important de știut este că acest Centru este realizat exclusiv din strădania și eforturile românilor din Cernăuți.

Imaginile sunt surprinse în toiul amenajărilor, la începutul lunii mai (2015) și cu toate acestea se poate întrevede că românii de acolo pregătesc un adevărat templu al Istoriei, Culturii și de ce nu, chiar al Mândriei de a fi ROMÂN în Cernăuți.

După cum se poate observa, „Mihai Viteazul intrând triumfător în Alba Iulia” veghează falnic într-una din încăperile Centrului, urmează apoi simbolurile sacre ale creației lui Brâncuși care preamăresc și înobilează un spațiu unde de acum în colo, românii din regiunea Cernăuți și nu numai, vor putea să se prezinte și să se afirme și mai ales să se conecteze și să se inspire, dacă urmăresc să își  păstreze tradițiile cultura și istoria prin acte de creație. Fiecare încăpere abundă de imagini și simboluri ce te fac să vibrezi la trecutul și la realizările înaintașilor.

Imaginile prezente sunt obținute prin amabilitatea președintelui Consiliului Național al Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, domnul Marian Clenciu, care va fi prezent la inaugurarea Centrului.

În imagini apare domnul Vasile Tărâțeanu. un mare poet român din Cernăuți, membru de onoare al Academiei Române,  o figură emblematică printre românii din Ucraina, care va fi și el prezent alături de ceilalți  români la inaugurarea mult așteptată.

Centru este prevăzut a cuprinde o bibliotecă, o librărie – “Mihai Eminescu” și o cafenea intitulată sugestiv „București”, numele capitalei tuturor românilor, unde vor trona imagini spectaculoase din locurile emblematice ale Bucureștiului (vezi foto), precum și departamentele  “Învățământ și Școli” și “Cultură și Literatură”.

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (1)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (2)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (3)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (4)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (5)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (6)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (7)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (8)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (9)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (10)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (11)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (12)

Vedere spre strada pietonală din Cernăuți (str. Kobileanska)

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (13)

Spațiul destinat bucătăriei pentru Cafeneau „București”

Centrul_Cultural_Romanesc_Cernauti_ante_inaugurare_romaibreakingnews.ro (14)

Publicat de România Breaking News – RBN Press / romanibreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: