ROMÂNIA BREAKING NEWS

Sprijin important pentru românii din regiunea Cernăuți. Senatorii români vin în vizită pentru discuții, donații de carte și calculatoare

Sprijin important pentru românii din regiunea Cernăuți. Senatorii români vin în vizită pentru discuții, donații de carte și calculatoare

Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României va efectua o vizită de lucru în nordul Bucovinei (Ținutul Herța, raionul Storojineț și Cernăuți), Ucraina, în perioada 28-31 august 2015.

Senator Marcel Bujor, președintele Comisiei românilor de pretutindeni și conducătorul delegației, va avea o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Administrației Regionale de Stat din Regiunea Cernăuți, cu primarii din raioanele Herța și Storojineț și cu șefii administrațiilor celor două raioane, precum și cu o delegație de parlamentari ucraineni, membri ai Grupului parlamentar de prietenie Ucraina-România, condus de deputatul ucrainean Maksim Burbak.

Membrii delegației parlamentare vor participa și la manifestările dedicate Zilei Limbii Române, pe data de 31 august 2015, din orașul Cernăuți, prilej cu care se vor întâlni cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc din regiune.

Senatorii români vor face o donație de carte românească și o donație de calculatoare în raioanele Herța și Storojineț.

Acțiunea ce se înscrie într-un proiect lansat de Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României în anul 2014 și are ca obiect dotarea bibliotecilor școlilor românești din jurul granițelor țării. În cadrul acestui program, în septembrie 2014, au fost donate peste 4 000 de volume bibliotecii Liceului Mihai Eminescu, precum și Universității de Stat din Comrat, Găgăuzia.

O parte substanțială din cărțile donate de senatorii români au fost puse la dispoziție de Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, prin președinte Marian Clenciu, care a organizat din timp o colectă de carte românească pentru românii din regiunea Cernăuți.

 

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: