ROMÂNIA BREAKING NEWS

140 de ani de la inființarea Societății de Cultură Macedo-Română

140 de ani de la inființarea Societății de Cultură Macedo-Română

Societatea de Cultură Macedo-Română organizează în ziua de luni, 23 septembrie 2019, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la inființare, urmatoarele activități la care vă invităm să participati informează romaniabreakingnews.ro citând un comunicat emis redacției RBN Press de către organizatori.

Potrivit comunicatului, programul manifestărilor va debuta cu un Te Deum – cu binecuvantarea Preafericitului Patriarh Daniel, la care va participa episcopul vicar PS. Varlaam Ploieșteanu – adunarea se va face începând cu ora 13 la Biserica Izvorul Tămăduirii Mavrogheni, str. Monetăriei nr. 4 (lângă Muzeul Țăranului Român). Slujba de Te Deum va incepe la ora 13.30.

În continuare se va desfășura Slujba de sfințire a steagurilor Societatii (reconstituire dupa modelul de la 1894) – ora 14,30-14,50. 

Va avea loc și o Masa Rotundă cu tema: Societatea de Cultură Macedo-Română la 140 de ani (1879-2019) – Istorie și actualitate – se va desfășura la Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti, sala MEDIA, ora 16 .

Seara se va incheia cu un recital vocal sustinut de cunoscuții soliști Stelu Enache și Marius Bațu.

Potrivit organizatorilor, la final,vor fi acordate de către dl.președinte al Societății,dl.Ion Caramitru, o serie de Diplome de Excelență pentru activitățile depuse timp de trei decenii  pentru susținerea  românilor balcanici.   Va semnalăm și apariția monedei jubiliare de argint emisă de Banca Natională a României pentru aniversarea  celor 140 de ani de existență a  Societății de Cultură Macedo-Română.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: