ROMÂNIA BREAKING NEWS

S-a deschis a șaptea ediție a Școlii Internaționale de vară „Constantin Brâncuși”, pentru etnicii români din jurul României

S-a deschis a șaptea ediție a Școlii Internaționale de vară „Constantin Brâncuși”, pentru etnicii români din jurul României

Un număr de 30 de elevi etnici români din Republica Serbia iau parte zilele acestea, în România, la cea de-a șaptea ediție a Școlii Internaționale de Vară “Constantin Brâncuși”. Pe durata șederii , tinerii se vor familiariza cu oferta educațională a Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, precum și cu oportunitățile de a-și face studiile universitare în România.

Proiectul școlii de vară este finanțat din anul 2017 de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și a contribuit, la Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, la creșterea numărului studenților proveniți din comunitățile istorice ale României.

Prezentă la deschiderea școlii de vară, joi, 18 iulie a.c., ministrul Natalia-Elena Intotero le-a vorbit elevilor despre importanța educației în păstrarea identității culturale și lingvistice și despre importanța comunităților istorice românești în programele și proiectele MRP. Ministrul și-a exprimat speranța ca întâlnirea cu România, cu limba română, precum și cu cadrele didactice din cadrul Universității “Constantin Brâncuși” să îi convingă pe cât mai mulți dintre ei să opteze pentru a-și face studiile universitare în țara de origine și le-a remintit că România îi așteaptă oricând cu drag.

Pe durata Școlii de vară, participanții urmează cursuri teoretice privind integrarea în UE, aspecte privind dezvoltarea durabilă, utilizarea sustenabilă a resurselor naturale, piaţa forţei de muncă într-o lume globalizată etc., dar iau parte și la evenimente culturale și recreative prin care se dorește dezvoltarea interesului pentru cultura română și, totodată, dezvoltarea mentalității multiculturale.

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.